Foto portada: un dels plats de les jornades. Autor: cedida.

El tomàquet Montgrí pren el protagonisme

Nou restaurants del col·lectiu Cuina Vallès, entre ells dos de Sabadell, inicien aquest dissabte la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet Montgrí. Es tracta d’una varietat de la hortalissa de la finca Can Bros del Parc Agrari de Sabadell. 

Les jornades comencen aquest dissabte 1 de setembre i s’allargaran fins el proper 15 de setembre. En els nou restaurants participants s’oferiran plats amb aquesta preuada hortalissa com a protagonista.

Com és aquesta varietat de tomàquet?

Els cuiners destaquen la qualitat organolèptica del tomàquet Montgrí i valoren la seva carnositat, gust i dolçor a més de la seva fina pell, poca acidesa i llavors gairebé intangible.

Qui hi participa?

Entre els participants hi ha dos restaurants sabadellencs: el Can Feu i el 9 de la Borriana. També el Lossum de Sant Quirze, Garbí de Castellar, El Cel de les Oques de Terrassa, Can Vinyers de Matadepera, El Rístol de Viladecavalls, Tast & Gust de Cerdanyola i Can Piqué de Montcada i Reixac. Els xefs dels restaurants han recollit en persona el tomàquet de la finca de Can Bros del Parc Agrari de Sabadell, conreada pel jove pagès Lluis Franco. “El portem del camp a taula, amb totes les seves propietats intactes perquè és un producte de proximitat”, destaquen des del col·lectiu Cuina Vallès.

Què és Cuina Vallès?

Cuina Vallès és un col·lectiu de nou restauradors creat al 2006 per promoure els productes agroalimentaris autòctons i de proximitat i defensar la cuina del territori. Compta amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental. 

Foto portada: un dels plats de les jornades. Autor: cedida.