Festa de la tardor. Autor: David B.

Més de 6.200 assistents a la Festa de la Tardor

Diumenge assolellat i càlid és sinònim de gran participació a la Festa de la Tardor. Així ho va ser l’any 2017 (6.600 assistents) i així ho ha tornat a ser aquest any. Per contra, si plou les xifres baixen molt, com va passar l’any passat, quan no es va passar de 500 persones. Aquest diumenge més de 6.200 persones s’han acostat al bosc de Can Deu per participar a la cinquena Festa de la Tardor. En concret, 6.227 persones. 

La Festa de la Tardor, patrocinada pel BBVA, és hereva de les activitats que l’Obra Social Caixa Sabadell duia a terme a la masia de Can Deu pels volts de Tots Sants. S’organitza des de l’any 2015 en consonància amb la Festa de la Primavera, que té més trajectòria.

Festa de la tardor. Autor: David B.
Talla de carbasses. Autor: David B.

Aquest diumenge la temperatura i el sol van ajudar a la participació i més de 6.200 persones hi han participat. Segons la Fundació 1859 Caixa Sabadell, que organitza l’esdeveniment, el públic ha participat molt “activament”. Destaquen especialment les activitats lligades a la tardor, com la Castanyera Contacontes, que a més de cuinar 60 quilos de castanyes ha explicat rondalles tradicionals. O els tallers infantils amb productes de tardor, com moniatos o fruits secs. L’artista Judit Comes ha esculpit una carbassa gegant en viu i el també artista Luis Luengo ha ideat una exposició de llums amb aquesta hortalissa.

La cloenda de la Festa ha estat l’espectacle de Senglars i guillotson el grup teatral Open Smiles ha representat un seguit de llegendes tradicionals de la comarca actualitzades amb els reptes actuals de la nostra societat. A banda de les activitats familiars, hi ha hagut un Espai gastronòmic amb platets de tardor i un Mercat de tardor, amb 15 parades de productes artesanals.

Concursos encara oberts

La festa encara no ha acabat del tot, ja que el concurs de fotografia i el concurs de dibuix infantil segueixen oberts fins el 8 de novembre. De moment s’han presentat prop de 350 dibuixos amb la festa i el bosc i la masia de Can Deu com a protagonistes.

Foto portada: la castanyera conta contes, aquest diumenge. Autor: David B.