Foto portada: el festival Holi 2017. Autor. David B.

Guia bàsica sobre la festa Holi Sabadell

El proper diumenge 24 de març, l’amfiteatre del Parc de Catalunya es tornarà a omplir de color amb la 11ena edició de la festa de benvinguda a la primavera al més pur estil de l’Índia.

A partir de les 11 del matí començarà la festa organitzada pel Centre Asana i l’Associació Catalana de Bollywood, amb la inauguració de la jornada, seguida d’una coreografia general amb més de 350 ballarins.

Després hi haurà una exhibició de diverses entitats de Catalunya que oferiran danses de Bollywood i Bhangra. Les diferents entitats faran les seves actuacions fins arribar al moment àlgid de la festa, a les 12 del migdia, quan es realitzarà el llançament de 1.500 quilos de pols de color i el començament d’una divertida i colorida ‘guerra’ entre els participants, que acabaran tenyits d’una immensa paleta cromàtica.
Una de les organitzadores de l’esdeveniment, Sònia Esplugas, assegura que la festa d’aquest any “seguirà el patró de l’any anterior, però l’exhibició de ball serà més curta i la masterclass, que ja vam fer l’any passat, serà més llarga i així tothom hi pugui participar. Aquest any serem puntuals a l’hora de tirar els colors. A les 12 del migdia ho tindrem fet”.

Per participar a la festa cal anar vestit de blanc i adquirir per un euro, la pols de colors que es pot trobar al Centre Asana, al restaurant Vindaloo, al Sat Nam Experience, Sisters o a la perruqueria Raquel Magañà. També es podrà comprar el mateix dia de la festa al Parc de Catalunya a un preu de dos euros. L’organització recomana que la pols de color es compri d’avançat i en els punts oficials ja que ha passat estrictes controls sanitaris i perquè gràcies a la seva compra es finança la festa del Holi.

Què és el Holi?

El Holi, també conegut com la Festa dels Colors i la Festa de l’Amor, és una antiga festa religiosa hindú que s’ha tornat molt popular arreu del món. Aquesta festivitat també té un altre significat cultural: és la festa en què cada persona es pot alliberar dels errors del passat, oblidar i perdonar. La festa marca l’inici de la primavera. A Sabadell és l’onzena edició d’aquesta celebració.

Foto portada: llançament de colors en la festa de l’any passat. Autor. David B.