Tòfona del restaurant Can Feu. Autor: cedida.

Les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de Caça i Tòfona del restaurant Can Feu fan 10 anys

Aquest dimarts han arrencat les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de Caça i Tòfona del restaurant Can Feu, que compleixen una dècada de vida. Del 6 al 17 de febrer, s’hi oferirà un menú degustació de vuit plats i les postres, amb la carn de cérvol, perdiu, faisà o de llebre com a protagonista.

El menú del Can Feu combina les carns de cacera del centre d’Espanya, amb productes de proximitat com la col d’hivern del Parc Agrari de Sabadell, la mongeta del ganxet D.O.P. de Can Casamada de Castellar del Vallès, el cigró menut del Vallès, la gallina del Solsonès, la mel de la Terra Alta, l’oli extra verge de Lleida o el vinagre del Penedès, entre d’altres.

“És una oferta excepcional, en una comarca eminentment industrial, sense un entorn natural d’alta muntanya i on tampoc hi ha tradició de cuinar peces de caça. Però, tant el meu pare com jo, com la resta de l’equip som uns apassionats d’aquests plats i de les llargues elaboracions que impliquen. Són un repte culinari”, assegura el xef Josep Maria Villagrasa, al capdavant d’un restaurant familiar fundat l’any 1970 i recomanat a la Guia Michelin.

Durant dues setmanes, l’altra protagonista de les jornades és la tòfona perquè “ara som en el màxim punt per gaudir-la, ja que és quan està més madura i té més gust. Li volem donar presència a aquest producte tan especial i apreciat que tenim en la nostra terra. Treballem amb tòfona d’Osona, de molta qualitat”, destaca Villagrasa.

Cuina Vallès

El restaurant Can Feu és un dels 9 membres del col·lectiu gastronòmic Cuina Vallès, que es dedica a donar a conèixer la cuina i els productes autòctons del Vallès Occidental. Així mateix, també és un dels restaurants que s’apleguen sota la marca de Cuina Catalana, una iniciativa que promou que la cuina de Catalunya sigui considerada patrimoni de la humanitat per la Unesco.

Foto portada: tòfona del restaurant Can Feu. Autor: cedida.