Foto portada: lluites medievals. Autor: David B.

Torna Medievàlia, sota el perill de la pluja

Medievàlia arriba a la ciutat aquest cap de setmana, del 18 al 20 de maig. Com cada any, la Fira se celebrarà entorn del Mercat però a la plaça del Gas hi haurà menys paradetes a causa de les obres. Com a novetat d’enguany, un titellaire ambulant oferirà un seguit de funcions a Sabadell durant tot el diumenge.

La 23a edició de Medievàlia se celebrarà, com totes les altres, als carrers propers al Mercat: la plaça del Pi-Pi, el carrer d’en Font, Plaça Marquilles, Carrer Sant Quirze i la plaça del Gas. En aquesta darrera, però, s’han reduït el nombre de parades per les reformes de l’espai urbà. Aquest any, la Fira també compta amb un titellaire ambulant durant el diumenge al matí i a la tarda.

Presentació Medievàlia. Autor: David B.
Presentació Medievàlia. Autor: David B.

Els tallers infantils se situaran als Jardinets de l’Espai Cultura, on s’instal·laran atraccions i els jocs amb els gegants de fusta. A la plaça del Gas hi haurà tres tallers d’antics oficis durant tot el dia, i el dissabte i diumenge es faran dos i tres, respectivament, visites guiades pel Sabadell Medieval. El punt de sortida de l’itinerari és el Museu d’Història i, a partir d’aquí, es recorreran tots els carrers que s’englobaven dins la muralla. Les inscripcions per assistir a la ruta de la vila es tanquen aquest dijous 16 de maig.

Com és tradició, Els músics de Gràcia ambientaran la Fira Medievàlia i El Ciervo recrearà els personatges de l’època. La finalitat del conjunt d’espectacles és representar la compra de la vila i el dia a dia de l’època medieval.
Aquest any, els Amics de Medievalia ofereixen una cassola de tros com a degustació d’un plat medieval. El convit serà diumenge d’onze a una del migdia al costat de la parada d’informació. Durant aquest dia, els visitants es podran trobar amb un titellaire ambulant pels carrers de la Fira o el Mercat.

Foto portada: Medievàlia, l’any passat. Autor: David B.