Foto portada: actuació dels Castellers de Sabadell a l'Aplec de la Salut. Autor: David B.

Tot el que has de saber per l’Aplec de la Salut

L’Aplec de la Salut, la segona festa local i més antiga de Sabadell, es celebrarà el cap de setmana de l’11 al 13 de maig. Activitats de cultura popular, familiars i religioses tornaran a omplir l’eix central de Sabadell.

Una mà d’activitats ludicoesportives, jocs tradicionals i espectacles itinerants tancaran l’eix central de la ciutat, per dur a terme totes les activitats programades per a la celebració.

Diumenge 12 de maig

Són quatre els trams de la ciutat que romandran tancats, des de les 11 del matí fins les 9 del vespre, per tal de dur a terme la celebració. Per una banda, a l’alçada de la plaça del Pi. Seguidament, a l’alçada de la plaça de la Creu Alta, les places del Mestre Planes i de Montserrat Roig també romandran tallades. Finalment, la plaça de Barcelona i el passeig dels Almogàvers.
A la plaça de la Creu Alta es durà a terme una activitat lúdica que tractarà el problema de la contaminació acústica a Sabadell: El soroll de la ciutat. D’altra banda, l’associació l’Animalada, organitza a l’esplanada de la font Nova de la Salut, música i activitats infantils i familiars. De cara al vespre, a la plaça Mestre Planas, tocarà el grup de trap sabadellenc, Flashy Ice Cream.

Trobada de Corals Infantils i 17è Concurs de Colles Sardanistes

Per vuitena vegada consecutiva, es durà a terme al Teatre La Faràndula, la Trobada de Corals Infantils el dimecres 8 i el dijous 9 de maig, a les 7 de la tarda. Divendres 10 a les 6 de la tarda i a les 8 del vespre actuaran corals més grans.

El concurs de Colles Sardanistes, celebrarà la seva dissetena edició a la Plaça de Sant Roc diumenge 12, a les 11 del matí. Quinze colles sardanistes d’arreu de Catalunya actuaran i també la Cobla Marinada.

Dilluns 13 de maig

El tret de sortida a la programació de dilluns, es donarà al matí i seguirà a la tarda i al vespre. Hi ha una gran varietat d’activitats, entre les quals destaquen: la Cercavila de la Ciutat, el concert de la Banda de Música de Sabadell, la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola, tallers infantils o l’actuació de Clau de Folk amb música d’acordió.

D’activitats esportives també n’hi hauran, la 35ª Pujada a la Salut i el 12è Cros de la Salut són els exemples. La Unió Excursionista Sabadell (UES) organitza de nou la pujada a la Salut. El recorregut és de 7 kilòmetres, la inscripció és gratuïta i es pot fer a la UES. El mateix dilluns també s’admetran inscripcions sempre i quan siguin al lloc de la sortida (plaça de la Sardana) i 5 minuts abans de començar. D’altra banda, es realitzarà el 12è Cros de la Salut, organitzat per l’Ajuntament i Sabadell És Atletisme. Hi hauran 3 categories per edat: infantil, absoluta i veterans, cada primer classificat obtindrà un trofeu a l’arribar a la meta. La inscripció per participar, també és gratuïta i es pot fer a l’Oficina de la JAS (Complex Esportiu de Sant Oleguer). Mitja hora abans de començar la cursa es podran realitzar les últimes inscripcions.

Sense ofrena als deportats

Cal recordar que aquest any no se celebra l’acte en record dels sabadellencs morts als camps de concentració nazi ja que aquest acte s’ha canviat de data, al gener, i emplaçament, a la plaça de Montserrat Roig, al barri de l’Eixample.

Més informació sobre el programa complet.

Serveis de la línia F4 d’autobús

Durant el diumenge 12, les línies d’autobús F1 i F2 augmentaran el servei, cada 15 minuts, amb reforços entre l’intercanviador de ronda de Zamenhof i el nord de Sabadell. Les línies F3, F4 i F5 no tindran modificacions en el seu recorregut.

Per altra banda, dilluns 13, el servei de la línia F4 de bus es mantindrà com un dia festiu, però, es reforçarà des de les 9:30 del matí fins a les 10:30 del vespre. Els autobusos passaran cada 15 minuts, des de la ronda de Zamenhof fins al Poblenou, en els dos sentits.

Més informació sobre les línies d’autobús.

Foto portada: ballada de gegants a l’Aplec de la Salut. Autor: David B.