El diputat i primer tinent d'alcaldessa Pol Gibert. Autora: Alba García.

’14F: Més del mateix o passar pàgina’, per Pol Gibert (PSC)

ARTICLE D’OPINIÓ
Pol Gibert, candidat del PSC al Parlament de Catalunya

Sempre es diu que les següents eleccions són les més importants, que són decisives. I de fet, totes les eleccions són, per si mateixes, importants. Convocar a tota la ciutadania a les urnes per decidir el futur i renovar les nostres institucions no és qualsevol cosa.

Les eleccions ens permeten situar-nos davant l’escenari de voler continuar com s’està, voler reformar o voler canviar. En el cas de les eleccions del diumenge 14 això encara agafa més importància. I és que després de 10 anys de governs independentistes, per primera vegada tenim a tocar un canvi substancial de tot el que ha estat fins ara l’acció política portada a terme des de la Generalitat.

Si el 2003, els socialistes vam liderar el canvi d’etapa, el pas de l’època pujoliana a una de progrés i pluralitat, ara, al 2021, els socialistes estem en disposició d’oferir un relat diferent a la societat del que ha estat predominant els darrers 10 anys.

Per primera vegada en molts anys podem tenir un govern que no faci trampes a la ciutadania, que no enganyi a una meitat i ignori a l’altra. Un govern que desplegui un ventall d’accions a favor de la classe treballadora, dels estudiants, dels jubilats o dels serveis públics, entre altres.

El 14 de febrer els ciutadans i ciutadanes estem cridats a votar per la resignació o pel futur. Està a les nostres mans el superar l’etapa de la desconfiança, de la desil·lusió, dels confrontaments estèrils, i girar full per donar pas a un nou capítol en les nostres vides.

Tenim dret a voler un futur millor que el que els successius governs nacionalistes, recolzats per ERC sense miraments ni contraprestacions socials, ens han ofert fins ara. I que després del pacte de la por firmat pels independentistes, ens volen seguir oferint durant 4 anys més. Més del mateix.

Tenim dret a un relat realista, i a que des del govern se’ns impliqui a tots/es a la construcció d’un futur en conjunt.

No és hora de dividir sinó de trobar els punts en comú entre tots nosaltres, i fer, a la vegada, veritables polítiques de progrés en un moment de crisi econòmica i social.

Cal recordar que aquestes eleccions arriben per la incapacitat dels socis de govern de posar-se d’acord. Ha estat una tònica en tot el seu mandat. Fruit de la seva incompetència, Catalunya ha perdut força econòmica i lideratge social i cultural. I a la darrera de les seves baralles, Junts no va voler tenir un president d’ERC, després de l’inhabilitació de Quim Torra. Si ni els seus socis de govern el van voler, per què l’ha de voler la ciutadania?

No necessitem més anys de decadència, de governs dividits amb socis que competeixen constantment per esgarrapar quatre vots. Necessitem alçar la mirada, i començar a escriure una nova pàgina sense prejudicis. Comptant amb tothom, sense excloure a ningú.

Aquest diumenge hem d’anar a votar amb confiança. Amb confiança en el futur. I amb esperança. Perquè aquesta vegada podem fer possible el canvi. Podem ser el punt de trobada de tots aquells i aquelles, que pensin el que pensin, ho facin des del respecte, des de la voluntat de progrés i diàleg, i vulguin ser el pont on es trobi molta gent esgotada. Podem ser la cruïlla on ens donem la mà per seure, per deixar els extremistes a un costat, per dialogar, per traçar un pla conjunt i per fer-ho pensant en la classe treballadora, en els joves, en les dones, en els professionals públics a qui tant devem. Podem ser els rems que, dirigits per la serenor i capacitat de Salvador Illa, ens facin  recuperar plegats la millor versió del nostre país..

El 14 F, Salvador Illa pot esdevenir el president de tots i totes. Per sobre de divisions artificials, és el moment d’apostar per un país per tots. Fem-ho.

Foto portada: el diputat del PSC i candidat al Parlament, Pol Gibert, fa uns dies. Autora: Alba García.