Selectivitat

‘On queden les mesures Covid a les Proves d’Accés a la Universitat?’

CARTES DELS LECTORS
María José Ortiz Gracia

Soc una mare preocupada pel centre on ha de fer la meva filla i els seus companys les PAU [Proves d’Accés a la Universitat, també conegudes com selectivitat] la setmana inent. Recomanen anar en transport privat i no en grup. Doncs el centre on han cursat Batxillerat és Les Termes i està al sud, i el centre on els envien és el Joan Oliver al nord, a l’altra punta. 40 min d’autobús…

Ens van assegurar que ho farien a la zona on vivíem per evitar desplaçaments, i ara els toca anar a l’altra punta, sense poder romandre al centre entre exàmens i sense poder anar a casa a dinar. He fet un escrit al departament d’Ensenyament que a continuació passo a copiar.

“Gràcies per llegir-me; com a mare sento molta impotència. Bona tarda. La meva filla cursarà la setmana vinent les PAU. Avuí els hi han assignat el centre on han d’anar. Som de Sabadell i vivím a la zona sud i el centre on han estudiat és Les Termes. Doncs la sorpresa ha estat quan els hi han dit que s’han de desplaçar 40 minuts en autobús per arribar al Joan Oliver, centre assignat. S’han de recórrer tota la ciutat de punta a punta per arribar. No es poden quedar dintre del centre entre exàmens i no els hi dona temps de baixar a casa ni per dinar. Així que hauran de passar les hores al carrer. On han quedat les mesures Covid on ens deien que els alumnes farien l’examen dintre de la zona on estava el seu institut? Al punt 17 de les normes que ha enviat la Generalitat els recomanen desplaçar-se a peu o en transport individual… Com ho faran 30 alumnes? Doncs agafant tots el transport públic perquè és inviable pujar caminant perquè arribarien esgotats a les proves que els donen accés al seu futur. D’altres centres de Sabadell ho fan sense moure’s de les seves aules, uns altres a 10 minuts de casa seva… i els nostres fills no es mereixen el mateix tracte? Encara sou a temps de fer una rectificació perquè està ens mans de vostès el futur del nostres fills. Penseu en com han passat el confinament i com s’han preparat els exàmens des de casa; només demano una mica de sentit comú.

Gràcies”

Si voleu enviar una carta del lector per qualsevol aspecte que us preocupi ho podeu fer al correu electrònic opinio@isabadell.cat i valorarem la seva publicació.