Foto portada: M.Tornel.

Mur de la Llibertat?

CARTES DELS LECTORS
Jordi Izard, enginyer

Lamento constatar que s’està consolidant un emplaçament urbà per a actes i commemoracions al barri de Gràcia a Sabadell. L’anomenat ‘Mur de la Llibertat’. Perdoneu però aquestes tones de formigó disposades verticalment, al meu parer, son un grandíssim nyap urbanístic i una vergonya per a tots els què van intervenir en l’obra i la ciutat de Sabadell.

En primer lloc, l’espai d’estacionament de vehicles que justificaria la plataforma superior i el mur gairebé sempre està buit. El passeig (el ‘desert’) que hi ha damunt de la via no té vida ni afluència de persones perquè l’accés des de la plaça d’Anselm Clavé és difícil i antinatural.

Us imagineu que es transformés en un gran bulevard continu des de la Plaça Anselm Clavé fins a la bocana de sortida del túnel del tren a l’alçada del castell de Can Feu? És una llàstima que es malmetin les hectàrees guanyades a les vies que hi havia. El barri i la ciutat no hi han guanyat gaire o res.

És un clar exemple de com determinades obres públiques desatenen les persones que hi viuen i tiren pel dret sense contemplacions ni transparència. Podria ser que aquest desastre urbanístic fos la conseqüència d’una feblesa de l’Ajuntament i altres.

Proposo:

  1. Deixar d’usar l’emplaçament ‘Mur de la llibertat’ com a punt de trobada per a actes i commemoracions.
  2. Obrir una (segur que dura) batalla ciutadana que reclami l’enderrocament de la plataforma d’estacionament de vehicles infrautilitzada i el mur.
  3. Construir una nova plataforma inclinada contínua des de la plaça Anselm Clavé fins la bocada del túnel dels FGC, a prop del Castell de Can Feu.
  4. Desviar el trànsit descendent de la carretera de Molins de Rei que permeti la unió natural de la plaça Anselm Clavé amb la nova Rambla que tapa les vies del tren.
  5. Completar l’equipació de l’espai amb racons i materials adequats per a nens i avis, fins i tot, el meu net de quatre anys, el primer dia que va anar per la zona, va dir: “Quina llàstima! No han posat res per als nens (només quatre anys!!)
  6. Som-hi!
Foto portada: l’accés a l’estació Can Feu / Gràcia dels FGC. Autor: M.Tornel.