Opinió de José Luis Fernández (UGT). ‘I ara, què?’

ARTICLE D’OPINIÓ
José Luis Fernández, secretari comarcal UGT Vallès Occidental

El passat mes de juliol, vaig escriure un article d’opinió que vaig creure oportú titular Són temps de diàleg, pactes i corresponsabilitat. Dos mesos i escacs més tard, em reafirmo en la necessitat de fer valdre aquesta proposta.

Tots hem viscut amb moltíssima intensitat els fets d’aquests últims dies, i encara molts ens trobem amb la necessitat de fer fora un munt de sentiments contraposats que ens envaeixen. L’Aturada de País i les Mobilitzacions estan servint de catarsi col·lectiva d’un poble que, una vegada més, ha evidenciat tenir un nivell de responsabilitat i de dignitat, molt per sobre de la dels seus governants. Les expressions de rebuig, de manera pacífica i massiva, del que estem vivint al nostre país, són el reflex de la maduresa democràtica de la nostra gent, molt per damunt del que els agradaria a aquells que no ens respecten.

Va ser molt emocionant veure com un poble sumava les seves veus per cridar alt i fort: ‘Som aquí, volem respecte, som gent de pau’. I aquests crits, no són, cap prega, són una exigència democràtica expressada al carrer per Gent Gran, molt gran que no volen permetre que les seves llargues lluites siguin aprofitades per allò que mai havien desitjat, l’enfrontament entre iguals. Una exigència democràtica de Gent Jove, molt jove, que vol que se’ls hi doni l’oportunitat de construir la seva pròpia realitat prenent les seves pròpies decisions i, que siguin les que siguin, mai els convertiran en traïdors de res.

I sí… tenim tot el dret a cridar-ho ben fort i ben alt: “Els carrers seran sempre nostres”, i no hem de permetre que ningú gosi prendre’ns aquest dret. Els carrers i el futur són nostres i de ningú més. I no permetrem que ni el curtplacisme dels interessos polítics, ni el tacticisme partidista hipotequin els projectes de futur de la nostra gent. Avui més que mai, ens toca defensar el dret a decidir què volem ser, com volem viure i en quines condicions. Avui més que mai, ens toca defensar una aposta valenta que no sigui unilateral i que aplegui el Diàleg, les Urnes i la Implicació de tothom.

Foto portada: Fernández, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A.