Foto portada: Marta Morell. Autor: David B.

‘Per una democràcia sense clavegueres’, per Marta Morell (Podem)

ARTICLE D’OPINIÓ
Marta Morell (Podem)

En les properes set setmanes els ciutadans i les ciutadanes de tot l’Estat ens juguem el nostre futur. Ens juguem viure en un país que aposti per preservar i ampliar els drets socials i laborals, que tants i tants anys de lluita van comportar per als nostres avis i àvies o pares i mares. Perquè no podem oblidar ni perdre de vista les nombroses retallades que hem patit en els darrers anys en serveis públics com la sanitat o l’educació, amb la creixent precarització del món laboral, amb la congelació de les pensions i en fer-se evident que no tenim garantit el dret a un habitatge digne, tal i com estableix l’article 47 de la Constitució Espanyola. Unes retallades que la convocatòria anticipada d’eleccions generals ha impedit començar a revertir, tot generant la possibilitat que la dreta espanyola retorni al poder i aprofundeixi els retrocessos en els nostres drets.

Però aquests dies en què ha retornat a la vida política el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, després de la seva baixa de paternitat, han sortit a la llum pública informacions que ens haurien de fer reflexionar a tots i a totes sobre allò que veritablement està en joc aquesta primavera, qüestions que atempten clarament contra el nostre sistema democràtic. Hem pogut constatar com un grup de comandaments policials, tots a sou del Ministeri de l’Interior, van dur a terme un conjunt de treballs “especials”: trobar i fabricar proves o informes que inculpessin als adversaris polítics del Govern de Mariano Rajoy, entre els quals es trobava Podemos i els seus dirigents.

Que al segle XXI es facin evidents aquestes pràctiques és terrible per a la salut democràtica d’un país, ja que situen als cossos policials al servei dels interessos del partit més corrupte de la història i mostra el que són capaços de fer per tal de que Podemos no estigui en el govern d’Espanya. S’ha volgut relacionar a l’únic partit que no es finança a través dels bancs amb el finançament il·legal i per fer-ho, s’han anat a buscar testimonis falsos d’altres països com, per exemple, Veneçuela. Tant inadmissibles són aquestes pràctiques com el fet que determinats mitjans de comunicació seguissin el joc a aquesta fàbrica de mentides només per preservar interessos personals i periodístics. Uns mitjans que han estat molt valents a l’hora d’obrir portades de diaris i informatius amb notícies inventades i sense contrastar, però també molt covards a l’hora de rectificar.

Tal i com ha recordat Pablo Iglesias aquests darrers dies i també aquest dissabte passat a la Farga de l’Hospitalet, les clavegueres de l’Estat no poden governar el nostre país, però segons quins siguin els resultats electorals que surtin de les urnes el proper 28 d’abril, ningú ens garanteix que el poder polític no seguirà influint sobre altres organismes de l’Estat. Des de Podemos tenim molt clar que la història l’escrius tu. Es per això que el 28A i el 26M nosaltres sortim a guanyar i ens deixarem la pell en explicar a la gent que la nostra prioritat és posar la vida de les persones al centre, tal i com reflecteixen els nostres programes electorals.

Des de Podem Sabadell ja fa setmanes que treballem en aquesta línea, però la campanya és a punt de començar i és hora d’esforçar-nos al màxim tots i totes perquè el 28A portem el canvi a Espanya i el 26 de maig el portem a Sabadell. Seguirem fent barri per estar en contacte permanent amb els sabadellencs i les sabadellenques, escoltant les seves inquietuds i preocupacions, així com explicant les nostres propostes programàtiques. I els hi direm que el vot útil per a aquestes eleccions generals és Unidas Podemos en el conjunt de l’Estat, però que aquesta papereta serà la d’En Comú Podem en el cas de Catalunya i que l’encapçalarà Jaume Asens en la circumscripció de Barcelona. I també explicarem quines són les nostres propostes per fer de Sabadell una ciutat millor, i sobretot que la nostra prioritat és fer de Sabadell una ciutat on els barris, les persones, les famílies o els animals estiguin al centre.

Per tant, és hora de no quedar-nos a casa. És hora de fer política de proximitat, ja que aquest és el  nostre tarannà i allò que ens diferencia de les altres forces polítiques. Confio que tots i totes sabrem estar a l’alçada i ens ajudeu a emetre un vot a favor de la gent, un vot per tal que Pablo Iglesias pugui esdevenir el proper president del Govern d’Espanya.