Foto portada: Bartrolí, a la dreta, atenent 'Ràdio Sabadell'. Foto via cedida.

‘El senyor Perarnau no pot seguir dirigint la Policia Municipal de Sabadell’: rèplica de la secció sindical del SPPM-Cat a l’Ajuntament

Rèplica de la secció sindical del SPPM-Cat a l’ajuntament de Sabadell a l’article d’opinió De Zoido al Bemba: resposta al Sindicat Professional de la Policia Municipal del senyor Lluis Perarnau, regidor de seguretat ciutadana del mateix ajuntament.

Quan des de la secció sindical del SPPM-CAT a l’Ajuntament de Sabadell vàrem decidir explicar el que realment va passar al Bar Bemba aquella nit de l’any 2003 ho vàrem fer seguint els criteris que seguim els policies quan treballem.

El primer criteri es el d’oportunitat, que significa que si fem alguna cosa és perquè hi ha motiu per fer-la. En aquest cas el motiu és clar. Vostè, senyor Perarnau i la seva formació política han presentat un relat esbiaixat del que va passar; diuen vostès que la Policia Municipal tenia una unitat antiavalots i no és cert; diuen que la Policia es va excedir i el senyor jutge ja ha deixat molt clar fa anys que els companys van actuar correctament.

Així doncs, queda clar que la nostra nota de premsa està motivada ja que hem de corregir les falsedats que s’expliquen des de la Crida, abans des de l’Entesa, per boca del seu portaveu, vostè senyor Perarnau.

El segon criteri és el de congruència, que significa que el mitjà que es fa servir sigui escaient. I aquí també ho fem en consonància amb l’ofensa rebuda. Vostès repeteixen als mitjans de comunicació que la Policia ho va fer malament (reiterem que el Jutge va pronunciar-se en el sentit de la correcta i legal intervenció de la Policia Municipal de Sabadell). I és per això que expliquem també als mitjans que no és cert el que diuen vostès. I ho fem ara que hi ha el judici i no per cap altre motiu, com vostè pretén manipular barroerament i amb mala fe.

I el tercer principi és el de proporcionalitat. Aquest el respectem escrupolosament i amb escreix: vostès porten 14 anys dient el que no és i nosaltres només hem parlat una vegada. I a sobre vostè s’ha ofès. Té la pell molt fina per ser un polític que fa anys que ens ofèn.

El nostre comunicat va ser molt suau si tenim en compte l’ofensa continuada que patim per part seva senyor Perarnau.

Quan el vàrem fer ja esperàvem una resposta de la seva formació política, però pensàvem que els arguments no serien tan pobres i que respectarien la realitat.

Que barregi vostè la situació política actual, el 155, el Bemba i el sindicat és senzillament una animalada de l’alçada d’un campanar. Que critiqui vostè que les agents no hagin seguit l’exemple de l’ajuntament, tal i com van intentar de convenç-se’ls perquè no mantinguessin l’acusació contra els joves no és admissible. Vostè ha de saber que els funcionaris, els policies especialment, estem obligats a perseguir delictes. Així, com els pot criticar per perseguir-los? Se n’adona del que diu?

Vostè no pot seguir com a regidor de la Policia Municipal. Ha de dimitir immediatament. Si no el senyor Alcalde l’ha de cessar.

Afegirem un altre motiu pel qual l’han d’apartar d’aquesta responsabilitat: quan es va conèixer que seria vostè el proper regidor i uns amics seus el felicitaven pel nomenament, vostè va respondre “que es preparin”. Això sí que ens sona a amenaça, ofensa i intimidació. Quan afirma que des del sindicat ens comportem com vostè, torna a dir el que no és. A nosaltres no ens cal manipular el que diem per argumentar la nostra posició. Tot el que diem és cert i tenim la prova de que ho és.

Entenem que no li agradi que critiquem l’actitud de justificar la violència que van patir els companys aquella nit, però tenim la veritat com a bandera i molts presents els principis de la bona pràctica en la nostra professió.

Acabarem amb una reflexió: amb les seves declaracions i sobretot amb les seves decisions no fa mal als policies, que ja sabem com les gasta; fa mal als ciutadans, ja que té mes present el que va passar al Bemba que no el que necessiten. Un petit tast.

Com diu el seu Intendent Major, fan falta 80 agents més per fer la prevenció que no fem en alcoholèmies, en test de drogues, transport d’aliments o materials perilloses, etc.

La Policia Municipal de Sabadell no pot fer bé la seva feina per culpa seva i vostè es dedica a menysprear el sindicat que el critica.

Foto portada: Bartroli, a la dreta, atenent Ràdio Sabadell. Foto via cedida.