Emprendre per a nens

Miquel Morante ensenya als nens de Sabadell a ser emprenedors

Metge, científic, professor, advocat, informàtic, enginyer o funcionari. Abans quan els pares pensàvem en el futur laboral dels nostres fills, aquestes eren les professions que més desitjàvem  La crisi, però, ho ha canviat tot i cal trobar un nou camí per als més petits de la casa.

L’increment constant de la taxa d’atur i les retallades deixen poc marge a les noves generacions. Pensant en el futur dels seus dos fills, l’economista de Sant Quirze del Vallès, Miquel Morante, va tenir-ho clar: els seus fills serien emprenedors. Només calia inculcar-li’s els valors de l’emprenedoria: tenir idees, la perseverança, la il·lusió, la creativitat i no tenir por al fracàs.

Som conscients que el món ha canviat i que necessitem dotar els nostres fills d’armes diferents per al seu futur, l’emprendoria és una d’elles”, argumenta Miquel Morante, que també és assessor d’inversions, membre de l’European Financial Planning Association y professor del Màster Entitats Financeres de la UAB.

El dilema era com fer entendre els nens el concepte de l’emprenedoria. Aleshores, va pensar que utilizaria la mateixa fòrmula que en el seu llibre anterior El geni de l’estalvi, on descobria als nens el valor dels diners i de tenir estalvis amb un llenguatge clar i acompanyat d’il·lustracions. La seva experiència com a emprenedor l’ajudaria. Si més no, Miquel Morante es va convertir en emprenedor quan va crear una editorial pròpia, Emprendía Editorial, per publicar aquest primer llibre.

El Geni Emprenedor

Es tracta d’un llibre que introdueix els nens al maravellós món dels negocis amb un llenguatge senzill. Els explica com han de generar idees de negoci, quins passos han de tenir en compte per posar-los en marxa, com aprendre a superar les adversitats i els fracassos. Això sí, tot exposat amb molts exemples adaptats i de forma molt gràfica amb les il·lustracions de Roger Costa. “L’objetiu és fomentar la creativitat i la iniciativa emprenedora des de ben petits”, destaca Miquel Morante. A més, el llibre ajudarà els pares a transmetre la il·lusió per aquests valors des del joc i la diversió.

Crearan les bases amb les quals creixeran i faran que els nostres fills puguin fer front al futur més ben preparats per aconseguir els seus somnis”, afegeix l’autor.

Aquest llibre despertarà el geni emprenedor tant dels nens com dels pares. Miquel Morante i Roger Costa presentaran El Geni Emprenedor el proper dimarts 5 de març a La Llar del Llibre de Sabadell. L’acte tindrà lloc a dos quarts de vuit de la tarda en aquesta llibreria situada al carrer Sant Antoni.

Foto portada: Miquel Morante i els seus fills. Autor: M.A.Luque.