Foto portada: Graells, durant el concert. Autor: @martigraells via Twitter.

Un jove de Sabadell denuncia una agressió catalanòfoba a Split (Croàcia)

Un jove sabadellenc de 19 anys, Martí Graells, ha denunciat que va ser agredit el passat cap de setmana en un concert a Croàcia per dur una estelada. Graells assegura que es tracta de fets vinculats a la catalanofòbia. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, s’ha solidaritzat amb ell a través de Twitter.

Graells va assistir a un festival cultural a Split, ciutat del sud de Croàcia. Va portar un parell d’estelades al festival, on la majoria dels assistents porten banderes de les seves zones d’origen.

Segons ha explicat als mitjans, algunes persones amb banderes espanyoles van increpar-lo per dur l’estelada. Però avançada la nit, i mentre tenia l’estelada a la mà, va rebre cops d’un grup de persones amb banderes espanyoles. Va rebre dos cops de puny a la cara, provocant-li un tall a la cara i al nas. A més, va ser insultat com a “català de merda”. Tot i així, no va requerir d’atenció mèdica. En declaracions a Nació Digital, Graells ha sostingut que “la meva cara ha començat a sagnar i el noi que m’ha pegat ha marxat d’allà ràpidament amb els seus companys”. El sabadellenc descarta denunciar els fets davant la policia ja que no sabria reconèixer el seu agressor.

Solidaritat de Juli Fernàndez

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), s’ha solidaritat amb el jove sabadellenc a través de Twitter.

En declaracions al programa Desperta Sabadell de Ràdio Sabadell Graells ha definit els fets com a “racistes”, tota una paradoxa al seu parer en un festival obert a diverses nacionalitats i orígens. “Allà tothom compartíem les nostres cultures, preguntant d’on era cada bandera. No m’acabava de creure que una persona pogués tenir tant odi a una bandera o una persona”.

Foto portada: Graells, durant el concert. Autor: @martigraells via Twitter.