Foto portada: el regidor del PSC, Josep Ayuso. Al darrera, els de Cs. Autor: David B.

Naufragi socialista en la moció sobre les revistes municipals

  • Tots els grups prenen distància respecte els socialistes per l’ús partidista que va fer dels mitjans durant 16 anys. 
  • Font (CiU) al PSC: “tenien la ràdio, la tele, la revista i tota la influència que podien tenir en mitjans privats”.

Proposició del PSC respecte a les revistes institucionals que, d’una forma o una altra, edita l’Ajuntament. Els socialistes critiquen que l’oposició no té veu en dues de les tres publicacions, i demana que totes es concentrin en una de sola. Però com un boomerang la proposta se’ls ha girat en contra de forma unànime.  

Potser intuint el que passaria, ja des de l’inici Josep Ayuso ha demanat debatre la moció sense mirar gaire pel “retrovisor”. No obstant, sí ha recordat com es va recuperar Ràdio Sabadell durant els governs socialistes. Feta la petició de debatre la proposta mirant el futur, ha criticat que l’actual govern municipal hagi impulsat tres publicacions escrites: el butlletí Hola Sabadell, el quinzenal Sabadell Informatiu i una tercera publicació, un butlletí destinats als barris que s’ha batejat com a Hola barri. 
Ayuso es queixa per la quantitat de publicacions però sobretot perquè els grups municipals no tenen espai a la revista Sabadell Informatiu, que edita Ràdio Sabadell, ni tampoc a la nova Hola barris. “Si tripliquem la despesa en publicitat i en editar aquestes revistes i en dues revistes l’oposició no pot participar, no podem estar d’acord amb aquesta política comunicativa. Demanem la reconsideració d’aquesta política”, ha seguit.

Martínez (Eines Comunicatives): “què més voldria que no miren enrere”

“Què més voldria vostè que no mirem entere”, ha començat la portaveu de Guanyem, i regidora d’Eines Comunicatives, Marisol Martínez. La regidora ha assegurat que la situació ara i abans no tenen res a veure: “quan estàvem a l’oposició anàvem al Consell de l’Audiovisual de Catalunya i ens donava la raó. Ara hi van vostès i no els donen la raó”, ha seguit. Martínez, a més, ha mostrat com publicacions del PSC de Sabadell i de l’Ajuntament de l’època compartien paper, tipografia, disseny i maquetació. “No és en absolut el mateix el que passa abans i el que passava ara”, ha dit.

Des dels grups del govern,  Joan Berlanga (UpC), sosté que “el govern actual informa molt poc als ciutadans i ciutadanes perquè en tres anys i mig hem tret dos Hola Sabadell i un informatiu de barri que ara comença. Igual que abans, oi?”, ha dit de forma irònica. Juli Fernàndez (ERC) s’ha esforçat en “no fer servir el retrovisor” però ha dit que “pensa el lladre vell que tothom és com ell”. Míriam Ferràndiz (Crida) ha defensat “apropar la informació als barris” a través de l’Hola Barris.

“Paperot”, “moció arriscada”: l’oposició pren distància del PSC

“La moció més que arriscada és temerària”, ha dit Toni Font (CiU). “Aquest grup ha viscut bastants anys diferents governs, aquest de transformació i aquell de la il·lusió. Quan estàs al govern la tentació de tenir revistes és molt fàcil. I en el seu cas [el del PSC] era abusiva. Tenien la ràdio, la tele, la revista i tota la influència que podien tenir en els mitjans privats”, ha seguit.

“Cal reconèixer que el senyor Ayuso és un valent. La moció està bé però el que no està bé que la presenti el PSC”, diu el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández. No obstant, demana que es deixi de fer el Sabadell Informatiu per no saturar els professionals de l’emissora de ràdio i també considera que s’incompleix el reglament en els butlletins perquè no es dóna espai als grups de l’oposició.

“Fa vostè uns paperots notables”, ha dit Gesa (PP) “amb tot el respecte” cap a Ayuso. “Abans Ràdio Sabadell era Ràdio Bustos i ara es podria dir que és Ràdio Marisol o Ràdio Serracant: la diferència és entre estar el govern i l’oposició. Vostès feien el mateix que fa l’actual govern. Clar que cal mirar pel retrovisor”, ha recordat Gesa.

Ayuso: “exercim la tasca d’oposició”

Ayuso ha reconegut que es feien malament les coses però assegura que “ho volem perpetuar? Seguim cometent errors?”. El portaveu ha defensat la moció com una proposta en positiu i com una forma d’exercir “la tasca d’oposició” i demana al govern que “facin el que van predicar perquè estan fent el que denunciaven”, tot acusant de “revisionisme” al quatripartit.

La votació ha quedat tan ajustada com el debat. Dos vots a favors (PSC i PP), cinc abstencions (Cs, Bosc i Monge) i 18 vots en contra.

Foto portada: el regidor del PSC, Josep Ayuso. Al darrera, els de Cs. Autor: David B.