Foto portada: exterior del Vapor Píssit. Autora: Gemma Vives.

Adjudicades les obres del Passeig, del jardí del sud i per consolidar la façana del Pissit

La Junta de Govern Local ha adjudicat i licitat projectes per un valor de més de sis milions d’euros aquest dilluns. Així, s’han adjudicat les obres per renovar el Passeig de la Plaça Major, els treballs del Jardí del Sud i la consolidació estructural del Vapor Pissit, entre altres projectes.

Les actuacions adjudicades suposen “millores per a tota la ciutat”, ha explicat el tinent d’alcaldessa de Presidència, Pol Gibert. L’executiu municipal ha adjudicat les obres per fer el nou Passeig de la plaça Major, que començaran després de la campanya nadalenca, amb una data encara per concretar. Costarà 1,27 milions d’euros i s’ha adjudicat en tres lots.

Foto portada: simulació del passeig de la Plaça Major després del projecte de remodelació. Autor: cedida
Simulació del passeig de la Plaça Major després del projecte de remodelació. Autor: cedida

Per altra banda, també s’han licitat els Jardins del sud, a l’antic camp de futbol de la Peña de los Merengues, l’Espronceda o el Campoamor, al carrer dels Reis Catòlics, una cruïlla entre la Creu de Barberà, Espronceda i Campoamor. Una obra important del mandat, amb un pressupost de 1,3 milions, dels quals la Comissió Europea en pagarà el 50 per cent. La superfície d’actuació és de 11.000 metres quadrats per convertir un camp de futbol abandonat en una zona verda a mig camí entre l’institut Ribot i Serra, el CAP Sud i el Mercat de Campoamor.

Simulació dels jardins del sud. Autor: Ajuntament.
Simulació dels jardins del sud. Autor: Ajuntament.

Finalment, s’ha adjudicat també l’obra per consolidar l’estructura i l’exterior del Vapor Pissit, l’antiga nau tèxtil entre el carrer del Sol i Alemanya que hauria de ser la seu del Museu Tèxtil. En aquest cas l’obra costarà 980.000 euros, a càrrec de Rehatec Façanes, als que caldria afegir els ja gastats anteriorment per evitar que la nau caigui a terra.

Futbol, arbres i mobiliari

A banda d’aquestes obres, s’han adjudicat les obres per canviar la gespa artificial de dos camps de futbol, el pla per reposar uns 1.200 arbres a 80 carrers de ciutat o 125.000 euros per renovar mobiliari urbà (papereres, bancs, cadires, taules de pícnic o jardineres).

Licitacions

En un altre ordre de coses s’ha iniciat la licitació d’altres projectes. És a dir, ara van a concurs. Per exemple, les obres per pacificar el carrer de Concha Espina, a Campoamor, per un import de quasi 800.000 euros per convertir-se en una via de prioritat per a vianants i 180.000 euros per reformar de forma parcial la plaça de la Llibertat, al barri de la Concòrdia.

Més informació:

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: exterior del Vapor Píssit. Autora: Gemma Vives.

Comments are closed.