Aprovat retirar la pancarta dels presos; el govern la traurà “quan cregui oportú”

Els vots dels PSC i Podem han donat llum verda a la moció que va presentar el grup de Ciutadans, en què s’instava a l’alcaldessa a retirar la pancarta on es pot llegir ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament. La formació taronja celebra que, quan retirin la simbologia independentista,”el consistori complirà amb la legalitat deixant al marge les ideologies”. Però el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, ha tirat aigua al fi a la felicitat de Cs concretant que retiraran la pancarta quan el govern “ho cregui oportú”. 

Ciutadans celebra que la Junta de portaveus hagi aprovat la moció que van presentar fa poc més d’una setmana i que tenia com a demanda principal que es retirés la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ que penja de la façana de l’ajuntament. La votació ha comptat amb els vots a favor de Cs, i també del PSC i Podemos, i els vots en contra d’ERC, Junts per Sabadell i Crida per Sabadell.




El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, s’ha mostrat satisfet amb la decisió de la Junta de portaveus, i ha afegit que els edificis i espais públics de Sabadell també han de quedar “nets d’estelades i llaços grocs”. A més, l’acord també preveu que el retrat del Rei torni a penjar-se en un lloc preferent del saló de plens municipal. La formació taronja considera el debat totalment resolt, i assegura que tornarà a tenir reunions bilaterals amb el PSC.

Gibert: “la retirarem quan el govern cregui oportú”

Però minuts després, el primer tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament, Pol Gibert, ha assegurat que el govern traurà la pancarta “quan cregui oportú” sense concretar cap data. Preguntat sobre quins factors fan més o menys oportú treure-la ha assegurat que “també cal tenir en compte temes tècnics: la pancarta està en un lloc de difícil accés i cal que el persona hi pugui accedir”. La pancarta està penjada dels finestrals del segon pis de l’edifici consistorial.

En relació al retrat del rei, Gibert ha assegurat que ara per ara el retrat de Felip VI està a la sala de plens i que aquest ja és un “lloc preeminent”. Per tant, no s’albira cap canvi en aquest sentit.

Foto portada: la pancarta Llibertat presos polítics. Autor: David B. 

Comments are closed.