Aragonès (ERC): “La investidura no està ni més a prop ni més lluny que ahir”

La negociació per la investidura de Sánchez partirà, novament, de la casella de sortida. En la seva visita a Sabadell, Pere Aragonès ha defensat que els acords assolits per formar la mesa del Congrés no garanteixen que el líder socialista acabi sent el president del govern espanyol. En aquest sentit, Aragonès destaca el potencial que tindria una resposta “coordinada” de l’independentisme i vaticina que les negociacions d’investidura seran “llargues i complexes”.

La visita del president de la Generalitat a la ciutat no ha escapat del soroll mediàtic que ha provocat l’acord de Junts i ERC amb el PSOE per a la presidència del Congrés. Una vegada ha finalitzat la trobada a les instal·lacions de la Creu Roja, el republicà ha posat en valor els pactes tancats aquesta setmana.

“És un acord estrictament respecte a la mesa i que ens permet avançar en qüestions com l’ús del català al Congrés dels Diputats i a les institucions europees. Ens permet avançar en drets i llibertats, en la fi de la repressió i en la transparència necessària que han de tenir totes les institucions”, exposa Aragonès.

De cara a la investidura de Sánchez, el líder d’Esquerra preveu unes negociacions més dures. “Ara comença una negociació sobre la investidura, per tant d’una dimensió, una intensitat i una complexitat molt diferent”, ha afegit. En aquesta línia, Aragonès s’ha posicionat a favor d’una acció coordinada de l’independentisme.

“El conjunt dels diputats independentistes del Congrés ahir van votar en una mateixa línia. El que hem vist és que quan tothom s’implica els acords són millors. Si a més ho podem fer de forma coordinada, els resultats seran molt més positius”, diu.

Segons ha detallat, ERC exigirà qüestions rellevants en matèria de finançament, competències i benestar social. “L’amnistia i l’autodeterminació estaran a sobre del tauler polític per resoldre les decisions que tinguem per davant en els pròxims mesos”, ha conclòs.

Més informació:

Foto de portada: Pere Aragonès atenent a la premsa a Sabadell. Font: ACN.