Taller Un País en Comú. Autor. Cedida

Arrenca el projecte Un País en Comú

Aquest dissabte s’ha celebrat al centre cívic de Cal Balsach, el Taller d’Un País en Comú, amb l’assistència d’un centenar de persones. La trobada s’insereix en el procés participatiu que, a nivell català, decidirà les bases del nou espai polític impulsat per l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau.

L’acte s’ha obert amb la presentació dels eixos generals d’aquesta proposta política per part dels membres del grup impulsor David Clarà, Montse Vergara i Laura Campos que es basen en sis eixos: nou model econòmic i ecològic basat en el bé comú, nou model de benestar per una societat més justa i igualitària, un país fratern i sobirà en tots els àmbits, una revolució democràtica i feminista, un país inclusiu on càpiga tothom i un projecte de país des de tots els territoris.

Després de la presentació, els assistents a la trobada s’han dividit en grups de treball per debatre en profunditat cada eix programàtic. Les idees principals d’aquests grups han girat entorn a les nocions de sobirania popular, l’empoderament de les persones, la desmercantilització i la universalització i desprivatització dels serveis de l’Estat del Benestar. L’acte s’ha tancat amb la posada en comú per part dels relators de cada grup de treball.

Aquest procés participatiu es perllongarà fins a finals de març, data en què es recolliran totes les aportacions realitzades en els més de 70 tallers programats en tot el territori i mitjançant la seva pàgina web. El document definitiu s’acordarà en una assemblea constituent, prevista per a principis del mes d’abril.

Nou subjecte polític

Un País en Comú és la denominació provisional del nou partit polític català de l’àmbit de l’esquerra social, ecologista i sobiranista catalana. El manifest fundacional es va presentar el passat 19 de desembre de 2016 i el primer acte de presentació pública va tenir lloc el 29 de gener de 2017 a les Cotxeres de Sants de Barcelona.

En aquest nou projecte polític, impulsat per l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, participen Barcelona en Comú, Podemos, ICV, EUiA i Equo. El seu portaveu és el sabadellenc, Xavier Domènech, número u i portaveu de En Comú Podem al Congrés dels Diputats. El grup promotor està format per un centenar de persones, entre elles els colíders d’ICV, David Cid i Marta Ribas, el diputat al Parlament de Catalunya, de Catalunya Sí Que Es Pot, Joan Giner de Podemos, els regidors a l’ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, Jaume Asens i Laia Ortíz de Barcelona en Comú i les diputades a les Corts espanyoles, Lucía Martín i Marta Sibina de En Comú Podem.

L’àmbit acadèmic i intel·lectual està representat pels catedràtics de Ciència Política Joan Subirats i Vicenç Navarro, el professor d’Economia i activista Arcadi Oliveres, l’exdiputat del PSC i periodista Josep Maria Balcells, l’exdiputat del PSC i geògraf Oriol Nel·lo i l’exregidor pel PSUC a l’ajuntament de Barcelona i urbanista Jordi Borja.

Foto portada: taller d’Un País en Comú celebrat aquest dissabte. Autor: cedida

Comments are closed.