Balcells (Salut) parla amb un manifestant

Balcells (Salut): “El CAP de Can Llong tindrà tots els serveis necessaris”

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha participat aquest dilluns en un acte sobre sanitat organitzat per Esquerra Republicana al Casal Pere Quart. A la porta, una cinquantena de persones l’han rebut amb una sorollosa protesta contra l’estat dels Centres d’Atenció Primària a la ciutat. Balcells ha assegurat que es reunirà amb Marta Farrés per arreglar la situació del CAP de Can Llong.

Manel Balcells ha passat revista aquesta tarda a l’estat dels Centres d’Atenció Primària. En el marc d’un acte d’ERC al centre de Sabadell, el conseller ha explicat els trets principals dels nous pressupostos en matèria de Salut i ha informat sobre les perspectives del servei sanitari a la ciutat. Ha parlat també sobre els temes més candents dels últims mesos: el futur del CAP de Can Llong, el trasllat del servei de pediatria d’alguns barris i el tancament del servei d’oncologia infantil del Taulí.

Compromís amb el CAP de Can Llong

Ja a l’entrada de l’acte, Balcells ha assegurat als manifestants que Can Llong tindrà tots els serveis necessaris aviat. Un compromís que ha repetit després durant la seva intervenció a l’acte d’Esquerra: “He estat a punt de posar-me a l’altre costat de la pancarta. Els hi he dit que el famós centre de Can Llong tindrà tots els serveis com cal”, ha insistit el conseller.

Sobre les reunions amb Marta Farrés per abordar aquest tema, el conseller ha enviat un missatge tranquil·litzador, excusant-se en l’apretada agenda de l’últim mes, marcada per la negociació dels pressupostos. “Si no ens hem trobat amb l’alcaldessa al febrer, ens trobarem al març”, ha declarat.

Aposta per concentrar la Pediatria

En referència al tancament dels serveis de pediatria d’alguns barris de la ciutat, el conseller de Salut ha argumentat que es tracta d’una fórmula per optimitzar recursos. El conseller republicà ha explicat que, amb aquesta estratègia, hi ha com a mínim un servei de pediatria cada dos quilòmetres. “D’aquesta manera, el metge de família pot derivar a l’especialista quan faci falta”.

Fernàndez i Balcells amb els assistents a l’acte. Autor: cedida.

Respecte a l’àrea d’oncologia infantil de l’Hospital Taulí, Balcells ha dit que el trasllat es va fer sota criteris científics. “A Catalunya tenim la Vall d’Hebron i l’Hospital Sant Joan de Déu, on concentrem els casos de càncer infantil perquè allà hi ha un conjunt de professionals especialitzats que ofereixen el millor servei”. D’aquesta manera, assegura que es dona una millor assistència, “tot i que s’hagin de desplaçar a Barcelona”.

La ràtio de professionals a Sabadell, per sobre de la mitjana

Tot i que les xifres de professionals encara no arriben a la quantitat desitjada, el conseller ha afirmat que “Sabadell té una ràtio de professionals per habitant per sobre de la mitjana”. El principal problema, això sí, afirma que són “les llistes d’espera insostenibles”.

Per solucionar-ho ha apuntat que cal destinar recursos a reduir algunes tasques dels metges en el dia a dia que impedeixen que es puguin centrar totalment en la consulta.

Demana la complicitat de l’Ajuntament

Per finalitzar, ha expressat la seva voluntat de cooperar amb els governs municipals. “A ningú se li escapa que quan hi ha eleccions a la vora tot s’escalfa una mica”, ha declarat, però “els ajuntaments tenen tenen molta competència en temes de prevenció i hem de coordinar les diferents ajudes socials amb l’assistència sanitària”.

Balcells ha estès la mà a Gabriel Fernàndez oferint-li un pacte de ciutat si guanya les eleccions. Un gest que l’alcaldable republicà ha recollit a continuació, titllant de “deslleial” el comportament de l’actual govern municipal amb la Conselleria de Salut en “moments molt delicats”, en paraules del mateix Fernàndez.

Més info:

Foto de portada: Balcells i Fernàndez conversant amb un manifestant abans de l’acte. Autor: cedida.