Cada cop més veus contra el trasllat d’oncologia pediàtrica

  • Alcaldes socialistes i també vinculats a ICV, la CUP o Podem, contra el trasllat. 
  • CC.OO, UGT o la Cambra de Comerç s’afegeixen a un manifest per preservar el servei al Parc Taulí. 

Salt qualitatiu aquest divendres en l’oposició al trasllat del servei d’oncologia pediàtrica del Parc Taulí a la Vall d’Hebron. Pràcticament tots els alcaldes afectats pel tancament del Parc Taulí s’han posicionat contra la mesura, com també els principals sindicats, la Cambra de Comerç i els antics presidents i executius de la Corporació Sanitària Parc Taulí. 

D’una forma o d’una altra aquest divendres s’han concentrat la major part de posicionaments contraris. Per un costat, els alcaldes de Cerdanyola, Barberà i Ripollet s’han mostrat contra el trasllat. Són tres dels municipis que tenen el Taulí com hospital de referència, i els tres amb alcaldes d’esquerres però no del PSC, partit que fins ara ha liderat l’oposició. Els tres alcaldes es van reunir dimarts passat amb el director del CatSalut, Adrià Comella, però ha estat aquest divendres quan han fet públic el seu rebuig a la mesura. “No estem d’acord en perdre l’oncologia infantil del Taulí ni en fer cap mena de retallades dels recursos ni de rebaixar la qualitat del servei d’aquesta especialitat”, asseguren en un comunicat.

El CatSalut insisteix que la reorganització no respon a cap retallada sinó a una concentració d’unitats per donar millors serveis i tenir més expertesa.




A la tarda, però, altres batlles, la majoria de l’òrbita del PSC s’han afegit a un manifest contra el pla del CatSalut. De la mà del Consell Comarcal, els alcaldes de Terrassa, Rubí, Castellar, Palau-Solità i Plegamans, Badia i Polinyà rebutgen “descapitalizar la sanitat al Vallès Occidental”.

A banda del volum d’alcaldes contraris, el manifest té un doble valor afegit. En primer lloc, s’hi afegeixen els agents socials (els sindicats Comissions Obreres i UGT, també la Cambra de Comerç de Sabadell). En segon lloc, el firmen els expresident del Parc Taulí Lluis Brunet i Pere Fonolleda, l’exdirectora general Helena Ris i altres agents del sector sanitari com el president de l’Associació Catalana de Fibrosi Quística Celestino Raya, i la delegació comarcal, la filial vallesana de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. I a última hora d’aquest divendres hi ha un tercer punt destacable: l’adhesió de l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia (d’ICV), que ha tret el monopoli socialista del manifest. El manifest està obert a adhesions i de moment així ho han fet també l’exalcalde de Sabadell Joan Carles Sánchez o els portaveus municipals de Cs i PP, Adrián Hernández i Esteban Gesa, com també el diputat socialista Pol Gibert i l’alcaldable Marta Farrés, qui va donar publicitat al pla del CatSalut fa tot just una setmana.

Foto portada: entrada de l’hospital Parc Taulí, fa uns dies. Autor: M.Tornel. 

Comments are closed.