Foto portada: exterior de l'institut Narcisa Freixas, a l'Eixample. Autor: David Chao.

L’Ajuntament aprovarà al ple cedir els terrenys per fer el Narcisa Freixas

El procés per començar l’institut Narcisa Freixas, al barri de l’Eixample, superarà el primer tràmit burocràtic aquest dimarts. El ple municipal de febrer debatrà la cessió dels terrenys ubicats entre el carrer de Martí de l’Humà i el carrer Calders a la Generalitat. Una vegada aprovada la cessió, la pilota caurà sobre la teulada autonòmica, tal com ha apuntat la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, i dependrà majoritàriament del govern català acomplir el calendari previst per tenir enllestit l’institut de cara al 2024.

Segons el calendari inicial, presentat a les acaballes de quadripartit, l’any 2019, l’Eixample ha d’obrir un institut públic d’aquí a dos anys. El Narcisa Freixas és un dels projectes més reivindicats pels veïns d’aquest barri i és possible que la primera pedra es posi durant aquest any, en funció de les previsions que tinguin el govern municipal i també l’autonòmic. Per la seva banda, l’Ajuntament ja ha realitzat les tasques d’adequació i preparació d’aquest solar d’uns 4.000 metres quadrats i aquest dimarts el ple municipal aprovarà de manera inicial la cessió gratuïta d’aquest terreny a la Generalitat, qui s’encarregarà de continuar el procés.

De moment, barracons

Mentre el Narcisa Freixas no sigui una realitat, el centre provisional (situat al carrer Fra Luís de León, també a l’Eixample) funciona en mòduls prefabricats. Actualment, hi ha dues línies fins a tercer d’ESO i, de cara al curs que ve, hauran d’ajustar l’espai per encabir-hi una seixantena d’alumnes més. L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) alertava fa uns dies en aquest digital que la situació és crítica. De moment, l’Ajuntament encara no sap si es complirà el calendari previst o el Narcisa Freixas haurà d’esperar uns cursos més per ser una realitat.

Més info:

Foto portada: exterior de l’institut Narcisa Freixas, a l’Eixample. Autor: David Chao.

Comments are closed.