Foto portada: la carretera de Barcelona, en el punt de l'atropellament. Foto via Google Street View.

Cs demana reformar la carretera de Barcelona pel seu “deteriorament històric”

Joan García, alcaldable de Ciutadans a Sabadell, ha reclamat aquest matí la rehabilitació de la carretera de Barcelona (N-150) al seu pas per la ciutat pel “deteriorament històric que sofreix i que el govern municipal no ha sabut revertir”. Segons explica el partit taronja, la seva intenció és que es converteixi en una via segura i un eix de mobilitat sostenible.

L’estat de la carretera de Barcelona no és segur, ha denunciat Ciutadans. Així ho explica el seu candidat a l’alcaldia, Joan García, que ha declarat que “la principal via que travessa la ciutat de sud a nord no pot tenir un asfalt del segle passat, apedaçat i sorollós”. 

D’altra banda, ha ressaltat que si Sabadell vol apostar per una mobilitat sostenible no pot permetre’s que aquesta via sigui “un perill de caigudes i atropellaments dels usuaris de vehicles de mobilitat personal que per això eviten aquesta via i van per altres rutes on són un perill per als vianants”, ha indicat.

L’alcaldable liberal ha reclamat al govern municipal que prioritzi la reforma d’aquesta carretera i promogui un acord entre l’Estat i l’Ajuntament que permeti “desenvolupar un pla urgent de millora de la carretera”. En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme, Mar Molina, ha replicat que “la Nacional-150 pertany a la Generalitat de Catalunya i que, per tant, les millores que s’hagin der fer en aquesta via són responsabilitat seva”.

A l’espera de la Ronda Nord

La regidora socialista explica que “la Generalitat va portar a terme diferents actuacions l’any passat a diferents trams de la via” i que la carretera de Barcelona es troba en una situació similar a la de la Gran Via pel que fa a les possibilitats de reforma. Molina argumenta que no es poden abordar canvis de mobilitat fins que no estigui feta la Ronda Nord. “Un cop tinguem la ronda, podrem plantejar-nos la mobilitat al conjunt de la ciutat”, insisteix Molina al respecte.

Foto de portada: la Carretera de Barcelona, en una imatge d’arxiu. Foto via Google Street View.

Comments are closed.