Adrián Hernández, portaveu de Ciutadans. Autora: J. Ramon.

Ciutadans demana explicacions pels retards a la piscina de Ca n’Oriac

Ciutadans sospita que hi ha hagut un contratemps important en les obres de la piscina de Ca n’Oriac i demana explicacions a l’equip de govern; tot i que, de moment, sense èxit. L’Ajuntament ha anunciat que l’equipament no obrirà, com a mínim, fins d’aquí a tres mesos i això ha sorprès la formació liderada per Adrián Hernández: “Fa un parell de setmanes ens van dir que les obres avançaven en el termini previst i que obririen quan toca. Ara resulta que s’allargaran fins a la primera o segona setmana d’agost, si tot va bé”. Per oferir una alternativa als 10.000 veïns de Ca n’Oriac que se’n veurien afectats, segons els càlculs de Ciutadans, la formació suggereix derivar als usuaris d’aquest equipament a altres piscines municipals.

La piscina de Ca n’Oriac està en obres des de l’octubre del 2021, quan una fuita d’aigua va provocar un gran esvoranc en aquest equipament (més info: ‘Una fuita d’aigua provoca un esvoranc a la piscina de Ca n’Oriac‘). En un primer moment, l’Ajuntament preveia recuperar l’activitat habitual dels banyistes aquest estiu; però, finalment, no serà així. Fonts municipals al·leguen que les característiques del terreny, les condicions meteorològiques i la troballa de restes antigues han alterat el ritme de treball i, per això, la piscina no estarà llesta fins a l’agost (més info: ‘La piscina de Ca n’Oriac no obrirà portes al juny‘).

Uns arguments que no convencen a Ciutadans. El portaveu del partit, Adrián Hernández, sospita que hi ha hagut un contratemps important perquè en sis mesos no s’hagi pogut solucionar l’esvoranc causat per aquesta fuita d’aigua i, a sobre, facin falta tres mesos més. Més enllà del com (tres trimestres i 800.000 euros), Ciutadans també qüestiona el perquè:

“Fa unes setmanes, nosaltres vam fer preguntes sobre les obres de la piscina de Ca n’Oriac i ens van dir que anaven sobre el termini previst; que obriren quan tocava. La sorpresa ha estat quan uns veïns ens van trucar la setmana passada alertant de la situació i ara resulta que s’obriran entre la primera i la segona setmana d’agost, si tot va bé”.

Hernández ha recriminat que l’Ajuntament no respongui les preguntes que els han traslladat: què ha passat perquè hi hagi hagut aquest canvi en el guió i com és possible que des de l’octubre passat fins ara (set mesos) no s’hagi pogut reparar aquest esvoranc. És per aquest motiu que Ciutadans denuncia “una mala gestió en els procediments d’obra pública per part de l’actual govern”. Per la seva banda, el govern municipal assenyala les conjuntures que han entorpit els treballs i demana a determinats partits polítics (fent referència a Cs) que “no facin demagògia amb aquest tema”.

“Es tracta d’una obra molt complexa i, a més a més, s’han hagut de fer actuacions molt complicades per poder assegurar el terreny a l’hora de fer l’excavació o inclús hem hagut també d’inspeccionar restes d’antics serveis. A més, cada vegada que plou cal aturar la feina, treure la maquinària i esperar que torni a estar net per tornar a entrar”, explica el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés.

Aquest serà el segon estiu del govern Farrés que la piscina de Ca n’Oriac obre les portes amb retard. Enguany ho farà una vegada esgotada la meitat de la temporada i, l’any 2020, ho va fer a finals de juliol. És per aquest motiu que, davant d’aquesta situació, Ciutadans proposa que les 10.000 persones que es veurien afectades per aquest problema, segon els registres de l’estiu passat, puguin utilitzar el transport públic de manera gratuïta per utilitzar altres piscines municipals i resistir així a la calor. Adrián Hernández considera que és factible redirigir tots els usuaris de la piscina de Ca n’Oriac i assenyala la necessitat d’oferir una alternativa a aquest barri:

“Recordem que és una piscina amb un tipus d’usuari diferent del d’altres: està en un entorn on la majoria de gent no marxa de vacances per un tema econòmic i que l’única opció que tenen de cara a l’estiu és aquesta piscina, que té un preu bastant econòmic”.

En tot cas, això només és una proposta i caldria debatre-la amb la resta de formacions municipals. A la presidenta de l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac, Loli Cebreiro, però, no li acaba de convèncer aquesta opció: assenyala que el fet de desplaçar-se fins a un altre equipament, sumat a tot el que això comporta, resta comoditat al servei. De moment, però, estan a l’expectativa de com avança el cas, igual que Ciutadans.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: Adrián Hernández, portaveu de Ciutadans. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.