Foto portada: el camp de golf de Torrebonica. Autor: Crida / cedida.

Lara (Crida): és un “despropòsit” que l’aigua regenerada de Sabadell s’utilitzi a camps de golf

Compareixença en clau comarcal de la Crida per Sabadell, la CUP de Terrassa i la CUP de Sant Cugat a les portes del Real Club de Golf el Prat, o camp de golf de Torrebonica, al terme de Terrassa. Els anticapitalistes han volgut mostrar una imatge de contrastos: el camp de golf té la gespa ben verda en èpoques de restriccions al consum d’aigua. Tot plegat ho han fet per denunciar la “mercantilització” de l’aigua i l’ús de l’aigua regenerada per a usos molt més enllà de l’essencial.

Segons les formacions anticapitalistes s’està “acontentant els rics en moments en què les veïnes són amenaçades amb talls de subministrament”. Mentre les ciutats cada cop són més grises, perquè els parcs i l’arbrat estan patint les restriccions del reg, el camp de golf segueixen ben regats tot i que sigui amb aigua regenerada, que s’està permetent per a usos recreatius.

Alerten en primer terme que part de l’aigua que s’usa al camp de golf és de boca. El golf té cinc pous i una mina concessionats per l’Agència Catalana de l’Aigua per extreure fins a 540.000 metres cúbics d’aigua a l’any. La CUP demana que les concessions siguin revocades per a destinar l’aigua segons les “necessitats socials”.

I per altra banda, que “es vol beneficiar de la infraestructura per portar aigua regenerada de Sabadell”, assegura el regidor de la CUP a Sant Cugat, Marco Simano. La portaveu de la Crida, Anna Lara, ha demanat que l’ús de l’aigua regenerada també sigui controlada i planificada.

“Que l’aigua regenerada de Sabadell en comptes de ser utilitzada per a cobrir les necessitats de les persones dels municipis propers s’utilitzi per a regar els camps de golfs i jardins de Sant Cugat ens sembla un despropòsit”, assegura.

Segons un estudi d’Ecologistes en Acció, el golf de Torrebonica, la construcció del qual va causar tota una polèmica a principis dels anys 2000, tenia abans de les restriccions una despesa setmana de 615.000 litres a la setmana.

Foto portada: el camp de golf de Torrebonica. Autor: Crida / cedida.

Comments are closed.