“O extremem les precaucions o acabarem lamentant una desgràcia”

Ciutadans acusa l’actual govern municipal de mantenir poc els espais verds de la ciutat amb el risc d’incendis habituals de l’estiu. Així s’ha avivat recentment un foc al que ha de ser el Parc de les Aigües en un futur. 

“Tenir zones de matolls, de bosc baix o d’arbrat sense manteniment al bell mig de la ciutat és un risc que no s’hauria de córrer”, subratllat el portaveu de Cs a l’Ajuntament, José Luis Fernández. Justament és el que va passar fa uns dies quan es va iniciar un incendi forestal al Parc de les Aigües, que no va tenir conseqüències greus però va ocórrer prop de les instal·lacions del CN Sabadell a Can Llong o diversos habitatges a la Via Alexandra i al carrer de Plini el Vell, a Can Rull.

“Les flames es van estendre ràpidament perquè la quantitat d’herba acumulada en el sector va actuar com una metxa”, ha criticat Fernández. “Cal extremar les mesures de prevenció, i especialment el manteniment dels solars que estan abandonats amb vegetació incontrolada molt a prop de zones habitades o acabarem lamentant una desgràcia”, ha advertit Fernández.

Cs va alertar poc abans de Sant Joan de la manca de conservació de zones verdes, al futur Parc del Nord, en concret, o prop del bosc de Can Deu, on també hi ha hagut incendis en els darrers dies.

Foto portada: estat de l’espai cremat el passat dissabte. Autor: Cs / cedida. 

Comments are closed.