Joan Garcia i Laura Casado a la sala de grups municipals de l'Ajuntament

Cs vol que l’Ajuntament s’expressi en català i castellà de forma habitual

Ciutadans (Cs) ha convocat aquest divendres una roda de premsa per explicar la moció que presentarà al ple del dimarts 4 d’abril. La immersió lingüística és un tema que ha preocupat Cs des de sempre. En aquesta ocasió el partit ha apostat per uns usos lingüístics que respectin el castellà de la mateixa manera que es fa amb el català.

L’alcaldable de Ciutadans a l’Ajuntament, Joan García, i la regidora Laura Casado han conduït el discurs. La proposta gira entorn del castellà com a llengua vehicular per a les institucions. Volen que l’Ajuntament utilitzi el català i el castellà en totes les seves comunicacions i xarxes socials. Així es debatrà al ple del proper dimarts.

La regidora Casado ha defensat que emprar dues llengües és beneficiós a l’hora d’aprendre una altra. També creu que cal emprar el castellà perquè hi ha una part de la societat local que no entèn el català.

“Els meus avis van venir d’Andalusia i han construït el que és la ciutat. I les institucions es dirigeixen a ells en català, mentre tan sols un entén algunes paraules. (…) Proposem que es reconegui el bilingüisme com un reflex real de la societat d’avui”.

Per aquestes raons aquesta moció demana que l’Ajuntament realitzi totes les seves comunicacions en ambdues llengües. De la mateixa manera que les campanyes o el contingut a xarxes com Twitter o Instagram. I, sobretot, la regidora ha recalcat que és important que l’Ajuntament deixi d’atorgar subvencions públiques a les organitzacions que assenyalen a Ciutadans per utilitzar una llengua determinada.

Foto portada: L’alcaldable de Ciutadans a l’Ajuntament, Joan García i la regidora liberal al consistori, Laura Casado presentant a la sala de grups municipals. Autor: S. Alburquerque.

Comments are closed.