Foto portada: el portaveu de Cs a l'Ajuntament, Adrián Hernández. Autor: A.Monfà.

Cs vol reforçar els serveis de salut mental davant l’increment dels intents de suïcidi

Ciutadans presentarà al proper ple una moció per reforçar el servei de salut mental del hospital Parc Taulí. Alhora, donades les conseqüències que ha tingut la pandèmia de la Covid-19, també pretenen que es reforci la prevenció dels suïcidis a la ciutat.

El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, ha expressat la seva preocupació pel fet que el suïcidi sigui la primera causa de mort de manera natural a Espanya. És per això que per al proper Ple Municipal portaran una moció per reforçar el servei de salut mental i el programa d’atenció al suïcidi de l’Hospital Parc Taulí.

“A conseqüència de la pandèmia han augmentat els diagnòstics de l’ansietat, l’esquizofrènia, del trastorn de la conducta… A més, l’informe del Consell Comarcal ens diu que hi ha un augment del 30 per cent en la temptativa de suïcidis dels joves d’entre 14 i 17 anys. Estem davant d’un problema greu”, ha explicat Hernández.

Tot i que el portaveu del partit taronja considera que el servei de salut mental del Taulí és excel·lent, creu que, donades les conseqüències emocionals que ha comportat la pandèmia, aquest mateix s’ha de reforçar.

En què consisteix la moció?

Des de Ciutadans aposten per fer una proposta conjunta entre l’Ajuntament i la Corporació Sanitària Parc Taulí. Concretament, per aconseguir més recursos per reforçar el servei de salut mental i el programa d’atenció al suïcidi, aposten per presentar-se als fons europeus ReactUE, els quals s’han de demanar a la Generalitat i tenen com a finalitat millorar els territoris a nivell social i sanitari.

“Hi ha llistes molt llargues i gent que no es pot permetre anar a la [sanitat] privada que ha d’esperar molt per una atenció que és urgent en l’àmbit de la salut. Per això volem que es col·labori conjuntament amb el Taulí perquè es faci un treball preventiu i es doni suport, sobretot, als nostres joves, ja que les dades ens diuen que són els que estan patint més”, exposa Hernández.

En segon lloc, des del partit taronja aposten perquè l’Ajuntament realitzi campanyes de conscienciació i sensibilització de la salut mental a nivell de ciutat. A més, el tercer i darrer punt de la moció sosté que el dia 10 de setembre, Dia mundial per a la prevenció del suïcidi, l’Ajuntament realitzi un acte per fer visible aquesta problemàtica que Hernández considera un tabú a la nostra societat.

Foto portada: el portaveu de Cs a l’Ajuntament, Adrián Hernández. Autor: A.Monfà.

Comments are closed.