Dos sabadellencs a la Mesa del Parlament

L’exportaveu municipal de Ciutadans a l’Ajuntament, Joan Garcia, és el nou vicepresident segon del Parlament de Catalunya en substitució de José María Espejo-Saavedra, que ara és diputat al Congrés. Garcia ja era secretari tercer de la Mesa del Parlament però ara ascendeix. El lloc que fins ara tenia García ara l’ocupa de nou una sabadellenca, la diputada del partit taronja Laura Vílchez. 

García i Vílchez són diputats des de les eleccions del 27 de setembre de 2015, les anomenades ‘plebiscitàries’ que van acabar amb el president Artur Mas. Després de les eleccions del 21-D García va ser nomenat membre de la Mesa del Parlament, i Vílchez va mantenir-se com a diputada del grup parlamentari de Ciutandans.

Laura Vílchez
Laura Vílchez, en una imatge d’arxiu.

La marxa del diputat Espejo-Saavedra a Madrid ha comportat el moviment de peces: García a la vicepresidència segona i Vílchez com a secretària tercera de la Mesa del Parlament. García ha aconseguit 56 vots i sis en blanc. 61 vots han estat nuls perquè els independentistes han votat la també sabadellenca Carme Forcadell, que ja no és diputada. Vílchez ha estat escollida amb 56 vots a favor, 16 vots en blanc i 50 nuls.

Foto portada: el regidor sortint de Cs Ramón García i el diputat Joan García, ja vicepresident del Parlament. Autor: J.d.A. 

 

Comments are closed.