L'alcaldable del PDeCAT, Amadeu Papiol, i el diputat Genís Boadella. Autora: J. Ramon

El PDeCAT reclama més competències municipals per fer front a les ocupacions

Catalunya és la comunitat autònoma on hi ha més ocupacions i Sabadell n’acumula el 4,2 per cent, segons les dades del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT). El diputat Genís Boadella s’ha reunit amb el número 1 de la formació municipal, Amadeu Papiol, per estudiar la iniciativa que van presentar al Congrés al mes de maig i veure com es pot abordar la situació si prospera. En aquest cas, els ajuntaments disposarien de majors competències per desnonar una persona que no pugui acreditar la titularitat de l’immoble o bé defensar-se amb un contracte de lloguer.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

El Partit Demòcrata (PDeCAT) vol aconseguir que els ajuntaments tinguin més competències per fer front a les ocupacions i, per això, va presentar una modificació de la llei que ho regula al mes de maig. De moment, encara no està aprovada i, en cas que finalment el Congrés els doni llum verda, haurà de passar pel Senat. No obstant això, el diputat Genís Boadella i el número 1 de la formació a escala local, Amadeu Papiol, han estudiat com es podria aplicar a Sabadell.

“Estem en una ciutat que pateix especialment el fenomen de l’ocupació. Si a Catalunya tenim gairebé el 50 per cent de les ocupacions que hi ha a l’Estat, Sabadell té el 4,2 per cent de Catalunya. Aquesta dada encara té més sentit si fem una comparació amb una ciutat bessona com podria ser Terrassa: Sabadell més que duplica l’ocupació de Terrassa”, adverteix l’alcaldable del PDeCAT, Amadeu Papiol.

Papiol també ha insinuat que aquest fet no és circumstancial, sinó que hi ha hagut un “efecte crida” i una “petita connivència per part d’agents polítics”. Una de les mesures que contempla aquesta proposició és justament la que va demanar l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, des de la presidència de l’Arc Metropolità: poder desallotjar un immoble en 48 hores si qui hi viu no pot acreditar la titularitat de l’immoble. Tot plegat, en el dia que justament el Partit Popular també s’ha posicionat en aquesta direcció (més info: ‘Alejandro Fernández (PP): “Tindrem un gran resultat a Sabadell”‘).

Més info:

Foto portada: l’alcaldable del PDeCAT, Amadeu Papiol, i el diputat Genís Boadella. Autora: J. Ramon