Foto portada: el portaveu del PP, Esteban Gesa, en un moment del ple. Autor: David B.

El PP demana a la Generalitat que pagui el deute que té amb l’Ajuntament

  • Segons l’Ajuntament l’import real és de 16,11 milions d’euros.

  • Una quarta part del deute correspon al Servei d’Ocupació de Catalunya.

El portaveu municipal del Partit Popular, Esteban Gesa, ha demanat que l’alcalde Fernàndez reclami a la Generalitat de Catalunya el pagament del deute que té amb la ciutat de Sabadell, xifrat en més de 16 milions d’euros segons fonts oficials.

Gesa espera “que la coincidència de partits entre el conseller d’economia, Oriol Junqueras, i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, permeti, com es diu popularment, escombrar cap a casa”; en un moment en què el mateix Junqueras s’ha reunit divendres amb el ministre d’economia, Cristóbal Montoro, per reclamar-li el deute de l’Estat amb la Generalitat.

La xifra del deute que ha reconegut la Generalitat, però, no és tant alta com la que reclama l’ajuntament de Sabadell. Des del govern català reconeixen un deute de 12,12 milions, diferència que Gesa atribueix “als diferents criteris utilitzats per a comptar-ho”. De les quantitats que configuren el deute destaquen els prop de cinc milions d’euros del Servei d’Ocupació de Catalunya, 4,1 milions atribuïts al Pla de Barris i els poc més d’1,5 milions a serveis per a la gent gran i persones amb dependència.

Sigui finalment la quantitat acordada, la qüestió és que el deute “és important” i el portaveu i regidor popular demana “mirar per la ciutat de Sabadell”. Per aquest motiu el Partit Popular portarà al proper ple una moció per instar a la Generalitat de Catalunya a pagar el deute que acumula amb la ciutat de Sabadell. En el mateix document presentat per Esteban Gesa, facilitat pel propi Ajuntament, s’identifica que aquest any la Generalitat ha ingressat a les arques municipals gairebé 4,5 milions d’euros.

Foto portada: Gesa, en imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.