Foto portada: Carrizosa, des de Sabadell. Autor: cedida.

Carrizosa diu que Illa “no podrà mercadejar” amb Junts: “Sánchez no vol enfadar els que el mantenen”

El cap de llista de Ciutadans a les eleccions al Parlament, Carlos Carrizosa, ha donat per fet que Salvador Illa no tindrà possibilitats de negociar amb Junts una hipotètica investidura per ser president. “No podrà mercadejar amb aquest suport perquè Sánchez no vol enfadar els socis que el mantenen a la Moncloa”, ha dit Carrizosa aquest diumenge. En una atenció als mitjans des de Sabadell, ha assegurat que “Sánchez no voldrà que governi Illa a Catalunya si això li costa el govern a Madrid” i ha dit que els socialistes seran “passius” per aplanar el camí de Junts per investir Carles Puigdemont.

En aquest sentit, ha ressaltat que Puigdemont planteja “una amenaça real” per tirar endavant la independència unilateralment.

“Puigdemont pot ser president de Catalunya si té el suport de la resta de l’independentisme perquè hi haurà la passivitat de Sánchez per seguir a la Moncloa i també la passivitat sucursalista d’Illa”, ha afirmat Carrizosa, que ha assegurat que el líder socialista català “es rentarà les mans” si Junts es postula per a la investidura del proper govern de la Generalitat.

Respecte les declaracions d’ahir dissabte en què Puigdemont afirmava que “Catalunya no pot ser el flotador del PSOE”, Carrizosa ha recollit la metàfora per dir que “els catalans no han de ser utilitzats com a flotador de ningú, ni de Sánchez ni de Puigdemont”.

“Els catalans tenen molts problemes i amenaces a l’aire per part de l’independentisme com per resignar-se a què altres governin”, ha asseverat, defensant la proposta de Cs com a “únic vot fiable”.

D’altra banda, el cap de llista de Ciutadans ha volgut fer un paral·lelisme entre les eleccions catalanes i les basques que se celebren aquest diumenge. Ha assegurat que tant PP com PSOE “no van a guanyar al País Basc, sinó a apuntalar el nacionalisme del PNB o el separatisme de Bildu”.

“És semblant a les aspiracions que tenen el PP i el PSC a Catalunya, on volen apuntalar els seus respectius projectes a la Moncloa”.

Així, ha dit que el PSC vol utilitzar els comicis catalans per mantenir Sánchez al govern mentre que ha assenyalat que el PP preten treure’n profit per “desallotjar” els socialistes de Madrid.

Foto portada: Carrizosa, des de Sabadell. Autor: cedida.

Leave a Comment