Foto portada: el fins ara conseller de Territori, Juli Fernàndez, el 8 de juny, al saló SIL de Barcelona. Font: @julifernandez via Twitter.

ERC també s’esborra del cicle de l’ANC per la presència d’Aliança Catalana

Després de confirmar-se el calendari i els ponents del cicle de conferències preelectorals organtizats per Sabadell per la Independència, Esquerra Republicana de Catalunya se suma als postulats de la CUP i també s’esborra del cicle. Els republicans asseguren que no es poden normalitzar els discursos d’oci i el racisme.

ERC havia confirmat la seva presència al cicle fins aquest migdia, quan se n’han conegut els ponents i el calendari final, també a través d’aquest digital (més info: ‘Polèmica per un cicle de conferències de l’ANC amb Aliança Catalana: la CUP no hi assistirà‘). A les quatre de la tarda d’aquest divendres han fet públic que s’esborren de la convocatòria mitjançant una piulada a X, abans Twitter.

Els republicans asseguren que porten tota la seva història (93 anys) combatent el feixisme “i serà així sempre”. També s’hi ha referit l’exalcalde de Sabadell (2015-2017) i diputat al Parlament, candidat a la reelecció, Juli Fernàndez.

Per la seva part, Sabadell per la Independència ha reblat que havien concertat el cicle amb els republicans i que ells aposten per la “paraula i l’argumentació”.

Inicialment el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, tenia reservat el vespre de dijous al cicle de ponències de la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana. La CUP tenia el dimecres, però ja va avisar que amb Aliança Catalana no compartiran ni cicle. Ara ERC també s’hi afegeix. De moment, hi participen Junts per Catalunya (dilluns) i els extraparlamentaris Alhora (dimarts) i Aliança Catalana (divendres).

Informació relacionada:

Foto portada: el candidat republicà Juli Fernàndez, en una imatge d’arxiu.