Cicle debats ANC

Polèmica per un cicle preelectoral de l’ANC: la CUP no hi participarà per la presència d’Aliança Catalana

La secció local de l’Assembla Nacional Catalana, Sabadell per la Independència, planteja un seguit de presentacions de les formacions independentistes que es presenten a les eleccions autonòmiques del proper 12 de maig. Es faran la setmana vinent a l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. La CUP no hi participarà perquè es dona veu a Aliança Catalana, el partit de l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols. Aquesta notícia s’actualitza aquí: ‘ERC també s’esborra del cicle de l’ANC per la presència d’Aliança Catalana‘.

Així ERC, Junts per Catalunya o la CUP tenien el seu propi espai per dirigir-se a l’electorat independentista. SBDxI ha obert també el cicle a formacions extraparlamèntàries, com la nova Alhora de l’exconsellera Clara Ponsatí i també l’Aliança Catalana de l’alcaldessa de Ripoll, cosa que ha generat polèmica. La CUP va avisar fa uns dies a SBDxI que si obre el cicle a l’extrema dreta ells no hi participaran. Però l’entitat sobiranista considera que cal donar veu a tothom i que la censura no és el camí, segons han declarat fonts de l’entitat a aquest digital. Així que Aliança Catalana sí tindrà el seu espai; i la CUP no hi participarà per tant.

En una carta de l’assembla local de la CUP a l’ANC demanava replantejar la presència d’Aliança Catalana, a qui acusen de tenir un discurs “d’ultradreta” sobre la immigració en la línia del que té Vox: “propaganda racista”, diuen. “Us equivoqueu al donar-los un micròfon i facilitar-los que s’expressin lliurement com si les seves opinions fossin tan respectables com qualsevol altra, fins i tot quan diuen que volen retallar o destruir drets”.

Calendari

No obstant, l’entitat independentista ha obert el cicle a totes les formacions. Aquest és el calendari:

  • Dilluns 15 d’abril. Junts per Catalunya. Amb Lourdes Ciuró, candidata 21 per Barcelona (19.30 hores)
  • Dimarts 16 d’abril. Alhora. Amb Jordi Graupera, candidat número 2 per Barcelona (19.30 hores)
  • Dijous 18 d’abril. ERC. Amb Gabriel Fernàndez, portaveu d’ERC a l’Ajuntament (19.30 hores)
  • Divendres 19 d’abril. Aliança Catalana. Amb Lluís Areny, cap de llista per Barcelona, i Oriol Gès, número 3 per Barcelona (19.30 hores).

Dimecres 17 d’abril era el dia inicialment previst per a la CUP, que donarà l’esquena al cicle per la presència d’Aliança Catalana.

Informació relacionada:

Foto portada: presentació del cicle.