comuns sumar - sequera

Els Comuns acusen el govern de manca de planificació amb la sequera… i amb el llac del Parc Catalunya

El candidat Jordi Manils i el regidor Joan Mena (Comuns Sumar), han declarat la seva disconformitat respecte a la gestió de la sequera i també el buidatge del llac del Parc Catalunya. D’aquesta manera, han retret al govern socialista i a la Generalitat la falta de planificació en aquest cas i la situació en la qual es troben els ànecs que hi viuen.

Els representants del grup polític Comuns Sumar han ofert una roda de premsa als mitjans davant del llac del Parc Catalunya. Han afirmat que han escollit aquesta localització perquè és un reflex del que està passant al territori català i, en concret a Sabadell. A través de les seves declaracions, han expressat el seu malestar amb la gestió que s’està duent a terme respecte a la sequera.

Concretament, han exposat que s’hi hagués hagut un plantejament previ al buidatge, s’hagués pogut arribar a evitar veure el llac sense aigua. Tanmateix, consideren que, en el cas dels ànecs, al ser animals de costums, els havien d’haver traslladat a una nova ubicació de manera progressiva per tal que s’adaptessin i coneguessin el nou espai. En fer-ho de cop, afirmen, han tornat a l’espai on van néixer i on les condicions actuals no són les adequades. “Evidentment, no és el millor context, els ànecs viuen en entorns, com a mínim, humits. Per tant, aquest entorn que veiem aquí darrere, que és una llosa de ciment no és un bon entorn perquè hi visquin. Els ànecs són animals salvatges, però de costums. Si han nascut aquí és normal que es quedin aquí tret que prèviament al buidatge del llac es planifiqui un nou hàbitat i se’ls ensenyi”, afirma el candidat Manils.

Ànecs parc catalunya
Ànecs Parc Catalunya. Autora: Noèlia Pérez.

Un altre dels aspectes que han volgut destacar és la negativa de la Generalitat a estudiar la proposta de reomplir el llac artificial amb aigües regenerades per conservar la seva biodiversitat i fauna d’aquest parc urbà. En el context general, han informat que les últimes infraestructures respecte a l’aigua que es van fer a Catalunya van ser l’any 2009 i que des de llavors no s’ha fet res per pal·liar la manca d’aigua que s’esperava que arribés.

Finalment, han acusat la Generalitat d’afavorir polítiques relacionades amb el turisme i donar carta blanca a l’aigua destinada a aquest sector i, alhora, retallar en sectors com l’agricultura, la indústria i el consum privat dels ciutadans.

Foto: Roda de premsa Comuns Sumar – sequera. Autora: Noèlia Pérez

Leave a Comment