Castellà (Junts): “Qualsevol vot a un partit espanyol és un vot inútil per a Catalunya”

Crida de Junts per Catalunya a concentrar el vot independentista a les seves paperetes. Davant d’una cinquantena de persones que s’han apropat a la plaça de les Dones del Tèxtil, el candidat al senat Antoni Castellà ha remarcat que Junts és “lleial al mandat de l’1 d’Octubre” i que per això no investirà cap president espanyol que no reconegui el dret a l’autodeterminació i l’amnistia. “L’abstenció és un tret al peu”, ha afegit.

La pugna pel vot independentista es manté com un dels grans punts d’interès de la campanya a poc més d’una setmana de les eleccions. En aquest context, Junts per Catalunya ha reivindicat a Sabadell que cada vot que rebi la seva formació servirà per “bloquejar” les institucions espanyoles. Castellà defensa que aquestes eleccions s’han de llegir en clau Catalunya-Espanya i que l’independentisme ha de poder condicionar tot el que passi a Madrid. “Qualsevol vot a un partit espanyol és un vot inútil per a Catalunya”, ha argumentat.

Braços oberts als votants d’ERC i CUP

El moment polític, exposa Castellà, demana la unitat de l’independentisme. És per aquest motiu que reclama als simpatitzants d’ERC i CUP que cedeixin el vot a Junts per Catalunya el pròxim 23 de juliol. Durant el seu discurs, el candidat ha lamentat que no hi hagi una candidatura nacionalista conjunta i que Esquerra hagi seguit una “estratègia fallida” negociant amb el PSOE al llarg del mandat.

“Pot haver algú que pensi que es pot buscar una via de negociació. A mi no em costa gens dir-ho, tot el que s’ha incrementat de sobirania durant molts anys s’ha fet per la via negociada de la històrica CiU, que ho va fer molt millor del que ha intentat ERC… Però per algun motiu vam tocar sostre quan va fracassar l’Estatut. Per algun motiu vam plantejar l’1 d’Octubre. Ja ho hem provat tot”, ha declarat Castellà.

Per la seva banda, l’exconsellera Lourdes Ciuró ha assenyalat que Catalunya “mai ha tingut un Estat que l’ajudés a desenvolupar-se”. En aquesta línia, la sabadellenca ha fet referència a les infraestructures que considera “imprescindibles” pel creixement econòmic i que encara no han arribat, com és el cas del Corredor del Mediterrani o de la B-40, recentment anunciada en el primer dia de campanya.

“He estat diputada i puc dir que durant molts anys ens han donat només uns mínims perquè no ens acabéssim d’enfadar del tot”, ha sentenciat Ciuró.

També ha estat present a l’acte el doctor Miquel Aguilar, número 20 de la candidatura, que ha insistit en l’infrafinançament de Catalunya. “Les persones grans tenen unes pensions que no són suficients per fer front a la realitat del dia a dia”, ha recordat. Una idea que ha recolzat Lluís Matas, portaveu municipal: “aquestes eleccions van de tots els diners que van a Madrid i no tornen”.

Foto de portada: Antoni Castellà, a la plaça de les Dones del Tèxtil. Autor: Jordi Muñoz.