Ciuró (Junts per Sabadell): “transformar la Gran Via no és fer volar coloms: ens hi va la salut”

La candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha presentat aquest dilluns les seves propostes per transformar la Gran Via de Sabadell, ara per ara la seva principal proposta electoral. Ciuró assegura que en el primer mandat impulsarà un òrgan per gestionar la transformació, com en el seu dia es va gestionar l’operació Eix Macià. 

Així Ciuró s’ha compromès a impulsar una mena d’Institut de Desenvolupament Estratègic de Sabadell (IDES), com el que va impulsar l’Eix Macià i després va ser dissolt. Així aquest ens impulsaria la renovació de la Gran Via des del primer moment mentre es dissenya una transformació que serà lenta en el temps i ha de precisar la implicació del govern català, que al cap i a la fi ha de finançar les rondes de circumval·lació.

En quant a les peticions, i amb l’actual conseller de Territori, Damià Calvet, entre el públic, Ciuró demana connectar la Ronda Oest amb la carretera de Castellar.

“Permetrà treure 45.000 vehicles del nucli urbà de la ciutat. Ens convé desembossar la Gran Via perquè ens hi va la salut. Transformar la Gran Via no és fer volar coloms. I és parlar de qualitat de vida, de desenvolupament econòmic, de dinamisme, d’universitat, de ciutats sostenibles”.

En declaracions prèvies a la premsa, Calvet ha assegurat que Sabadell necessita una mobilitat més sostenible i amb més transport públic. Preguntat per quan es convocarà de nou el Pla de Mobilitat de Sabadell, ja que l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, l’acusa d’haver-lo aturat, Calvet ha driblat la pregunta: “després de les eleccions espero treballar el Pla de Mobilitat amb Lourdes Ciuró com alcaldessa”.

Calvet ha animat Ciuró a “pensar en gran perquè només pensant en gran després podrem aterrar a la realitat i transformar-la”.

L’Artextil: el “nostre petit 22@”

Un centenar de persones han seguit la conferència de Ciuró, a l’auditori del casal Pere Quart. Ciuró manté que els actius de la ciutat s’han de potenciar i lligar. Així aposta per posar al dia els polígons industrials, apostar per una ciutat més amable. “Hi ha gent que ens diu que no vol portar les visites al polígon de Can Roqueta perquè no vegin l’estat del polígon”, ha precisat. Ciuró manté que cal cuidar l’hospital Parc Taulí “on s’hi fa recerca i investigació i que ha de romandre aquí perquè significarà que el talent es quedi a viure a Sabadell”, potenciar l’Aeroport i relligar-ho a altres “oportunitats de ciutat” com l’ESDi o l’Artextil, on es pot fer “el nostre petit 22@ amb feines de qualitat i bons sous”.

Foto portada: l’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, a l’Auditori del casal Pere Quart. Autor: J.d.A.

Comments are closed.