ERC anuncia un acord amb EUiA per anar de la mà a les municipals

Esquerra Republicana (ERC) i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) es presentaran en coalició a les pròximes eleccions municipals. Després d’anunciar que l’exconvergent Silvia Renom serà la número 2 als propers comicis, els republicans han donat a conéixer aquest matí un acord amb EUiA per sumar forces de cara al proper 28 de maig. Com a conseqüència, un candidat designat per la cèl·lula sabadellenca de Comunistes ocuparà un lloc de sortida a la llista electoral.

La candidatura a l’alcaldia de Gabriel Fernàndez (ERC) continua agafant forma a tres mesos de les eleccions. Al fitxatge de Sílvia Renom, exregidora de CiU, se suma ara un pacte per integrar la marca d’EUiA a les llistes. En clau electoral, segons han explicat aquest matí representants de les dues formacions, l’aliança es veurà reflectida en la presència d’un candidat designat per la cèl·lula de Comunistes a les posicions de sortida de la llista.

“Fa anys que defenso per a Sabadell una via àmplia, un front on tothom pugui sumar per tenir una alternativa a la ciutat basada en configurar grans majories”, ha argumentat Fernàndez en roda de premsa. L’alcaldable ha presentat el moviment com una oportunitat pels dos partits de “treballar junts a partir de les coincidències”.

Acord cuinat a foc lent

Adel Pereira, responsable de Comunistes de Catalunya a Sabadell, ha explicat que es tracta d’una entesa “que s’ha anat teixint amb el temps”. “Durant aquests anys ens hem trobat a molts espais de la ciutat reivindicant les lluites socials que compartim i això ens ha fet adonar-nos que tenim una visió de model de ciutat semblant”, ha assegurat.

Pereira i Fernàndez, al centre de la imatge, durant l’acte celebrat a la plaça de les Dones del Tèxtil. Autor: Jordi M.

L’acord s’emmarca en la col·laboració que les dues organitzacions han dut a terme a diferents punts del territori català, entre els quals es troben ciutats com L’Hospitalet, Cornellà o Mollet. En aquest sentit, Pereira ha afegit que “és un projecte que mirem de cara al futur, no només per aquestes eleccions” i que esperen “que sigui el tret de sortida per fer que més sensibilitats es puguin unir”.

Nuet evoca l’esperit del PSUC

Joan Josep Nuet, excoordinador d’EUiA i de Comunistes de Catalunya, ha estat present a l’acte de presentació mostrant suport a l’acord. Durant la seva intervenció, Nuet ha fet referència a la tradició del PSUC a la ciutat. El partit de Toni Farrés, ha dit, “va tenir molts anys l’alcaldia i sempre va defensar el dret d’autodeterminació de Catalunya”. El pacte entre les dues formacions sobiranistes, ha defensat, es dona perquè “Sabadell no pot ser una ciutat aliena a aquest procés democràtic per triar el nostre futur”.

Foto de portada: representants d’ambdues formacions al final de l’acte de presentació de l’acord. Autor: Jordi M.