Foto portada: el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, el portaveu d'ERC a l'Ajuntament i alcaldable, Gabriel Fernàndez, els regidors Popi Maya i Pere Farrés i una ciutadana, a l'avinguda de Matadepera. Autor: cedida.

Elena (Interior): “l’ordre és d’esquerres; on hi ha més igualtat, hi ha més seguretat”

  • El conseller es mostra obert a endurir la llei contra les ocupacions de tercers i perfilar millor el concepte de flagrant.
  • Fernàndez, sobre les ‘màfies’: “perquè no hi hagi màfies, no han de tenir negoci; no s’ha fet ni un pis públic en quatre anys”.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena (ERC), es compromet a seguir incrementant el nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra a l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell. Ha posat llum a la foscor a una xifra que mai fins ara s’havia dit en públic. Ara n’hi ha 206 a l’ABP de Sabadell, que atèn mitja dotzena de municipis. Se n’han incorporat 35 en els darrers anys. Elena preveu que el nombre de Mossos a Catalunya s’incrementi en 800 fins l’any 2030 per arribar als 22.000 (l’any 2017 n’hi havia 17.000).

El conseller assegura que les esquerres han d’abordar les qüestions de seguretat pública, també des del punt de vista comunitari:

“La seguretat no és patrimoni dels sectors conservadors sinó de la gent d’esquerres. L’ordre és d’esquerres. On hi ha més igualtat hi ha més seguretat. No cal abordar la seguretat amb to, ni cal abordar-lo des de l’esquerra amb por o de la forma com ho fa la dreta”, ha indicat.

Pel que als desnonaments i les okupacions, Elena considera que els “desnonaments són un fracàs del sistema” i advoca per uns “protocols molt socials en la línia d’intervenir amb la gent vulnerable, alternatives, serveis socials…”. També amb les ocupacions, però amb excepcions. Si hi ha negoci al darrere, utilització de tercers (vulnerables) per obtenir un benefici, és favorable a intervencions “més contundents”. Calen canvis legislatius per endurir aquests comportaments. També en les ocupacions en calent hi ha un concepte, la flagrància, requereix una major definició legal en el moment actual”. Elena ha estat complementat per l’alcaldable Gabriel Fernàndez.

“La principal solució per no tenir ocupació és tenir habitatges d’emergència i és una competència municipal. En quatre anys no s’ha fet un sol pis nou. Es van prometre 500 i només hi hauran, amb sort, 53, que som els que vam deixar programats el mandat anterior. A les ocupacions conflictives, tot el pes de la llei. Però per combatre la màfia, el més eficient és que no tingui negoci i que no hagi cap família amb necessitat d’ocupar perquè l’adminstració no li sap resoldre la situació de vulnerabilitat i de pobresa” .

Fernàndez ha aprofitat la trobada amb Elena, que s’ha fet al barri de Ca n’Oriac, per llançar a la palestra un nou compromís electoral.

“Quan recuperem l’alcaldia tots els districtes tindran espais comunitaris amb presència dels tres cossos de seguretat”, ha indicat. Ho ha dit en referència a l’Agora Nord, que ell va coordinar entre 2015 i 2019 i al seu parer va donar bons resultats però que “l’actual govern es va carregar”.

La secció local d’Esquerra assegura que volen fer de pont entre Sabadell i el Govern català, especialment “per trobar-se amb la gent corrent, la gent del carrer i conèixer de primera mà les necessitats”. Fernàndez assegura que la seguretat és un “dret bàsic” i reivindica iniciatives comunitàries com l’Àgora Nord creada durant el darrer mandat que el govern actual “es va carregar”.

Foto portada: el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament i alcaldable, Gabriel Fernàndez, els regidors Popi Maya i Pere Farrés i una ciutadana, a l’avinguda de Matadepera. Autor: cedida.

Comments are closed.