Pau Vila 9N

Els partits locals valoren el 9N

Després dels resultats definitius sobre el procés participatiu del 9N, algunes formacions polítiques han fet arribar les seves valoracions sobre la jornada.

Tots els partits que han valorat públicament la consulta a Sabadell han destacat i felicitat especialment la tasca dels voluntaris. A continuació, es recullen les informacions de cada partit que ha dit la seva.

CDC agraeix la tasca dels voluntaris

La secció comarcal de Convergència Democràtica ha agraït especialment als voluntaris la mobilització del 9N. Asseguren que “han aconseguit que la consulta del 9N fos un èxit”. La presidenta comarcal de CDC i alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé, assegura que s’ha demostrat que els catalans “volem decidir el nostre futur polític”.  “La jornada d’ahir és un exemple molt potent de com es poden fer bé les coses” has dit.

ERC: “Sabadell encapçala l’independentisme metropolità”

Esquerra Republicana posa en valor que Sabadell ha estat la segona ciutat catalana amb major número de vots al procés participatiu del 9N. “Sabadell encapçala l’independentisme metropolità i això és vital per tal que la República Catalana sigui una realitat”, ha manifestat l’alcaldable d’ERC, Juli Fernández.

Fernández destaca la “normalitat absoluta” de la jornada, amb una participació “important”. També reconeixen la tasca dels voluntaris i els veïns i veïnes que han participat. Creuen que les xifres són equiparables a les de les darreres eleccions que hi ha hagut a la ciutat, amb més votants que les europees de l’any 2009. “L’única diferència de la jornada d’ahir amb unes eleccions ha estat que la gent participava amb la il·lusió als ulls i un somriure, i malgrat haver-hi menys punts de votació que en un procés normalitzat i amb tota la pressió i maquinària de l’Estat espanyol, que ha amenaçat fins i tot en identificar a tots els voluntaris”, finalitza Fernández.

Ayuso (PSC) destaca la participació cívica

L’alcaldable del PSC a les propers municipals, actual primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Josep Ayuso, ha assegurat que “és un dia en el qual Catalunya i Sabadell han tornat a demostrar que és una societat oberta i plural, i la ciutadania ha participat en un acte de democràcia participativa. Els qui vulguin menysprear la mobilització d’avui s’equivocaran. Cal fer una lectura democràtica de tot aquest procés ”. Ayuso felicita tothom qui ha participat cívicament i especiament els voluntaris. També demana respecte per tothom, també per qui no ha votat al 9N. “Tots formen part de la societat catalana”, finalitza, afegint que “és l’hora de recuperar el diàleg”.

Entesa parla d’èxit inqüestionable

La formació local Entesa per Sabadell creu que els resultats refermen la necessitat de què es convoqui un “referèndum el més aviat possible amb totes les garanties per continuar avançant en la lliure expressió del dret a decidir”. La formació política considera que la participació ha demostrat com la ciutadania vol ser consultada. Titllen l’actitud del govern central “d’antidemocràtica” i assegura que la ciutadania han fet una “contundent resposta de desobediència”.

Foto portada: cues a l’IES Pau Vila, al barri de Gràcia. Autor: David B.

Comments are closed.