L'avinguda Matadepera, aquest dimarts. Autora: J. Ramon

En Comú Podem exigeix polítiques públiques per promoure el comerç local

En Comú Podem insta l’Ajuntament a impulsar el comerç de proximitat a través de polítiques públiques. Una de les opcions que proposa és comprar locals comercials per posar-los a disposició dels ciutadans que vulguin obrir un negoci a la ciutat. Es tracta d’una mesura que ja impulsen alguns municipis metropolitans i, en aquest cas, la compra aniria a càrrec de VIMUSA, l’empresa pública d’habitatge. Dues de les zones on considera que caldria promoure aquest incentiu és al barri de Les Termes i a Torre-Romeu.

Potenciar el comerç local en les zones més febles, econòmicament parlant. Aquest és l’objectiu de la proposta que ha presentat En Comú Podem des de la plaça del Pi, al barri de Ca n’Oriac, aquest divendres al matí. El seu alcaldable, Joan Mena, insta l’Ajuntament a reproduir la política que ja impulsen altres municipis veïns per incentivar el sector: comprar locals comercials buits o en desús a través de VIMUSA per posar-los a disposició dels ciutadans a un preu just. Actualment, la formació no disposa del registre sobre quants establiments hi ha en aquesta situació, però sí dels beneficis que se’n derivarien.

“Serviria per dinamitzar els eixos comercials dels nostres barris i, per tant, per enfortir el comerç de proximitat a Sabadell. També donaria noves oportunitats laborals a persones aturades, per cohesionar la ciutat i per no tenir només un eix comercial potent”.

En aquest sentit, Mena considera que aquesta mesura s’hauria d’aplicar a l’entorn de la plaça de les Termes i al carrer Sau de Torre-Romeu, entre altres. El partit lamenta que només es potenciï uns determinats eixos comercials, com la Rambla o l’Avinguda Barberà, i, en aquest sentit, ha aprofitat per carregar contra l’Ajuntament: “les polítiques de comerç de proximitat no passen només per fer tuits i fotos a les botigues, sinó que primer haurien de deixar d’incentivar projectes privats de grans internacionals, com la SurfCity”.

Foto portada: una fruitera de l’Avinguda Matadepera, a Ca n’Oriac. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.