Roda de premsa, Sabadell En Comú Podem

En Comú Podem reclama el compliment de la normativa referent a persones amb discapacitat

El grup municipal Sabadell En Comú Podem portarà en forma de moció al ple un seguit de mesures per garantir els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Concretament, aborden quatre eixos principals com són els drets laborals, d’accés a la informació, d’igualtat i d’accés a l’habitatge.

Joan Mena, portaveu municipal de Sabadell en Comú Podem, ha afirmat que la normativa actual és bastant avançada i correcta, però que en molts casos s’incompleix. D’aquesta manera, considera que l’objectiu principal és reivindicar el compliment d’aquesta, per garantir els drets de tots els ciutadans i que Sabadell sigui una ciutat líder en la defensa de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquestes mesures han estat dividides en quatre grans blocs: dret al treball, a la informació, a la igualtat i a l’habitatge. En l’àmbit laboral, consideren que s’hauria de garantir el compliment de la normativa pel que fa a la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual d’un 2 per cent respecte als llocs de treball que disposin les empreses i, fins i tot, instar al govern a elevar el percentatge mínim fins a un 4 per cent. També treballen per la formació adaptada a aquestes persones i a la seva representació sindical.

En el marc d’accés a la informació, demanen a l’Ajuntament que s’adaptin els documents oficials per tal que siguin fàcils de llegir i entendre. També reclamen mecanismes de formació i sensibilització en els serveis d’atenció municipal sobre com interactuar de manera correcta amb les persones discapacitades.

“Quan hem parlat amb diferents entitats associades a la causa, ens han comentat que en moltes ocasions es tendeix a infantilitzar a les persones amb discapacitat intel·lectual. Hem d’intentar millorar aquestes conductes”, comenta el portaveu Mena.

La regidora Alejandra Sandoval ha incidit en la importància de reforçar les mesures relacionades amb els drets d’igualtat. En aquest sentit, sol·liciten ampliar els suports específics a les dones amb discapacitat intel·lectual que han patit o pateixen violència de gènere, així com impulsar la sensibilització dels professionals sanitaris perquè considerin les seves necessitats respecte a la capacitat de decisió.

“Una dona amb discapacitat intel·lectual té quatre vegades més probabilitats de patir abusos o violència de gènere. Aquesta dada és molt important i cal oferir recursos i acompanyament perquè puguin sortir d’aquesta situació, tant físicament com psicològicament”, comenta Sandoval.

Finalment, en referència a l’habitatge, reclamen una ampliació del parc públic municipal d’habitatge a aquest sector, fer difusió dels recursos i serveis disponibles des de l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat de l’Ajuntament i impulsar la figura de l’Assistent Personal que pugui millorar les seves condicions de vida.

Foto portada: Roda de premsa, “Sabadell En Comú Podem”. Autora: Noèlia Pérez

Leave a Comment