La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l'alcaldable republicà de Sabadell, Gabriel Fernández. Autor: cedida.

ERC es reuneix amb la consellera de Cultura amb motiu de la cultura sabadellenca

El grup municipal d’Esquerra Republicana s’ha reunit amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per analitzar la situació de la cultura a Sabadell ara que Joventuts de la Faràndula ha rebut la Creu de Sant Jordi 2022, igual que el productor Joan Carles Doval. Han posat l’ull sobre la candidatura Sabadell Capital de la Cultura Catalana l’any 2024 i han comptat amb la presència de l’exalcalde republicà i ara diputat al Parlament, Juli Fernàndez.

Trobada entre l’alcaldable d’Esquerra Republicana, Gabriel Fernández, i la regidora Glòria Llobet amb la titular del departament de Cultura a la Generalitat, Natàlia Garriga (també d’ERC). El motiu? Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024, les dues Creus de Sant Jordi atorgades a la ciutat aquest any (més info: ‘Joventut de la Faràndula i el productor Joan Carles Doval rebran la Creu de Sant Jordi’) i la presència del català en les produccions audiovisuals. Fernández considera que l’Ajuntament ha de vetllar per tenir una programació cultural sòlida i atès que la Capital de la Cultura Catalana serà l’any després de les eleccions municipals, l’alcaldable ja ha començat a caminar en aquesta direcció:

“Volem celebrar aquesta capitalitat cultural de la nació sencera el 2024 amb un govern municipal republicà a Sabadell, i estem convençuts que serà possible”.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha escoltat les seves reflexions i també les de la regidora Glòria Llobet, que a posat més l’accent en la tasca de les administracions públiques per garantir la cultura en català. En la trobada d’aquest divendres a la seu del Departament, a Barcelona, també hi ha assistit el diputat d’ERC i exalcalde de Sabadell entre el 2015 i el 2017, Juli Fernández.

Foto portada: La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l’alcaldable republicà de Sabadell, Gabriel Fernández. Autor: cedida.

Comments are closed.