ERC vol recuperar el Pla Personalitzat de Pagament d’impostos de cara al 2023

Esquerra Republicana vol recuperar el Pla Personalitzat de Pagament d’impostos a Sabadell. Per aconseguir-ho, el grup municipal ha portat la moció a la Diputació de Barcelona i la setmana que ve ho farà al ple de l’Ajuntament. El portaveu municipal i alhora diputat provincial d’ERC a la DIBA defensa el pagament fraccionat en un termini màxim de deu quotes i exigeix recuperar-lo de cara a l’any que ve, igual que la gestió dels tributs municipals. Cal recordar que aquesta mesura, creada durant el quadripartit (2015-2019), va desaparèixer quan el govern actual va cedir aquesta competència a la Diputació de Barcelona ara fa uns mesos.

L’externalització dels tributs va ser una decisió que no va agradar al grup municipal d’Esquerra Republicana i, ara, quan els usuaris del Pla Personalitzat de Pagament (PPP) han percebut un canvi en el sistema de pagament, els republicans aprofiten per defensar la seva posició al respecte. La portaveu adjunta d’ERC, Èlia Soriano, ha assenyalat que fins ara hi havia 2.500 famílies i empreses que pagaven els impostos corrents en deu quotes gràcies al PPP i que cal recuperar-lo per donar oxigen als ciutadans en un context especialment difícil econòmicament. El portaveu del grup municipal d’ERC i alhora diputat provincial a la Diputació de Barcelona (DIBA), Gabriel Fernández, va presentar la moció al ple de l’ens supramunicipal aquest mateix dijous i tots els grups, a excepció de PP, que s’hi va abstenir, van votar-hi a favor.

Aquest banner sempre ha d'enllaçar AQUÍ (del 14 de març al 13 d'abril). https://bit.ly/3Gesfime

En el pròxim ple municipal, que serà dimarts 5 d’abril, Esquerra Republicana proposarà recuperar el Pla Personalitzat de Pagament. La seva prioritat és recuperar la gestió tributària a la ciutat, ja que des d’aquest any que està en mans de la DIBA, però com a segona opció accepten mantenir els impostos cedits, mentre l’òrgan corresponent apliqui aquest fraccionament (més info: ‘L’Ajuntament es planteja cedir la gestió de tres tributs a la Diputació‘). El portaveu d’ERC a la Diputació i alhora alcalde de Moià, Dionís Guiteras, fa costat a la moció que plantegen els republicans sabadellencs.

“Estem en temps de crisi i el que han de fer les administracions és facilitar que els ciutadans puguin complir les seves obligacions. Una manera de fer-ho fàcil és a través d’aquesta proposta que va presentar el grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Barcelona, de la mà del grup municipal d’ERC a Sabadell, perquè l’organisme de gestió tributària canviï la seva manera de gestionar els tributs i pugui posar totes les facilitats possibles als ciutadans”, ha defensat Guiteras.

L’horitzó fixat per aconseguir aquest objectiu és el 2023, però Soriano ha advertit que cal començar a treballar ja mateix perquè en el moment de cobrar els impostos ordinaris (IAE, IBI, vehicles, residus i guals) ja es pugui aplicar el fraccionament en deu quotes. Segons el grup municipal d’ERC, en els darrers dies han rebut nombrosos casos de famílies sabadellenques que “s’han trobat amb la desagradable sorpresa un càrrec que no s’esperaven i al qual potser no poden fer front d’una tacada”.

Foto portada: Èlia Soriano, Gabriel Fernández i Dionís Guiteras, en la roda de premsa d’aquest divendres . Autora: J. Ramon.

Comments are closed.