Foto portada: l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, l'exalcalde de Badia José Luis Jimeno, la responsable d'organització del PSC de Sabadell Anna Carrasco, el primer secretari comarcal i diputat al Congrés, Paco Aranda, i el tinent d'alcladessa i diputat al Parlament, Pol Gibert, el passat divendres, quan va arrencar el Congrés del PSC. Autor: PSC Sabadell via X.

Farrés, responsable d’Infraestructures, Mobilitat i Agenda Urbana a la nova direcció del PSC

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha proposat mantenir l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, com a vicepresdidenta del partit i reforçar el paper de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i de la portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, a la nova executiva de la formació. Marta Farrés fa un salt dins del partit. Ja estava a l’executiva. Ara Illa situa l’alcaldessa de Sabadell com a responsable de l’àrea d’Infraestructures, Mobilitat i Agenda Urbana del PSC.

La proposta d’Illa, que s’ha conegut aquest dissabte al vespre, situa la batllessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, com a portaveu del partit i manté l’exministre Miquel Iceta com a president del PSC. Es teixeix així una cúpula del PSC força continuista en què es crea un nou càrrec, el d’adjunt al primer secretari, per a Collboni. La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, serà la nova viceprimera secretària del PSC.

La militància del PSC votarà la nova direcció aquest diumenge a partir de les 09.00 hores en l’últim dia del XV congrés del partit. Els resultats es publicaran a les 10:30 hores, abans de l’arribada del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que clourà el congrés.

Illa també situa a l’executiva del PSC l’exalcalde de Badia del Vallès José Luís Jimeno, que liderarà l’àrea d’Organització i Acció Electoral; Alícia Romero encapçalarà l’Àrea d’Economia, Coneixement i Transició Digital.Joaquín Fernández a l’àrea de Política Municipal, Implantació i Territori; Parlon, a banda de portaveu, encapçalarà l’àrea de Seguretat i Convivència; l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la d’Infraestructures, Mobilitat i Agenda Urbana; la de Transició Ecològica, Energia i Medi Ambient serà per a la gironina Sílvia Paneque; la de Millora de l’Autogovern i Acció Federal l’ocuparà Ferran Pedret; Sònia Guerra s’encarregarà de les Polítiques Feministes; Carles Martí liderarà Programes, Prospectiva i Memòria Històrica, mentre que la de Política Europea i Internacional recuau en Laura Ballarín i l’alcalde de Cornellà de Llobregat s’ocuparà d’Acció Institucional.

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, l’exalcalde de Badia José Luis Jimeno, la responsable d’organització del PSC de Sabadell Anna Carrasco, el primer secretari comarcal i diputat al Congrés, Paco Aranda, i el tinent d’alcaldessa i diputat al Parlament, Pol Gibert, el passat divendres, quan va arrencar el Congrés del PSC. Autor: PSC Sabadell via X.

Comments are closed.