Foto portada: Fernàndez, aquest dimecres. Autor: J.d.A.

Fernàndez complementa les paraules de l’Aplec: l’acte també és en record dels jueus morts pels nazis

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC) ha sortit al pas, a través de la xarxa social Twitter, davant les crítiques desfermades per la seva omissió a l’extermini jueu durant l’acte en record dels sabadellencs morts als camps nazis, que es fa cada any durant l’Aplec de la Salut.

L’acte es celebra des de fa una vintena d’anys per recordar els sabadellencs morts al camp de Mauthausen i el seu valor simbòlic s’amplia a totes les víctimes del Tercer Reich. No obstant, en el seu primer discurs com a alcalde durant l’Aplec de la Salut, Fernàndez va ometre la persecució als jueus mentre que va explicitar com els gitanos o els homosexuals van ser perseguits pels nazis.

Les seves paraules van causar sorpresa en diverses formacions de l’oposició i aquest dimarts l’Associació Cultural Sabadell Israel ha demanat una explicació (més info: ‘Entitat d’amics d’Israel es mostra dolguda amb Fernàndez‘). Fernàndez ha complementat el seu discurs a través de Twitter.

Amb aquesta resposta, la presidenta de l’entitat local d’amics d’Israel, Joana Berrio, considera que “l’alcalde ja ha pres distància de certes postures i ha rectificat en públic”, donant per tancat l’episodi.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.