Fernàndez, durant el seu discurs l'any 2016. Autor: David B.

Fernàndez es compromet a millorar els espais públics de Sabadell en la recepció de la Festa Major

Unes 300 persones han assistit aquest dijous a la recepció oficial de la Festa Major, aquest any amb un format obert a la ciutadania a la plaça de Pompeu Fabra, al barri de Torreguitart. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC) ha expressat el dret de la ciutadania a gaudir la ciutat i s’ha compromès a millor els espais públics.

Fernàndez ha reconegut que diversos espais i places de la ciutat no tenen l’estat que la ciutadania es mereix i s’ha compromès a millorar-lo. En el seu discurs, ha fet menció al servei d’escombraries i també a la necessitat d’acabar les obres a la plaça d’Espanya, el parc del Nord, el Passeig, la zona de Gràcia i Can Feu. “Cal arreglar carrers i acabar obres”, ha dit. Tot per poder gaudir de la ciutat, un dret de la ciutadania.

Tenim dret a la ciutat, a gaudir-ne, a tenir accés universal als seus serveis, a fer servir l’espai públic, a no conformar-se, dret a treballar per reconquerir els drets. Comença el curs i ara és l’hora de fer que les coses passin, de transformar la realitat”.

L’alcalde de Sabadell ha mencionat la crisi dels refugiats que es viu a Europa, destacant la voluntat de ser una ciutat “oberta i sense barreres”. “Els refugiats avui són d’allà però no fa tant eren d’aquí. Sabadell ha estat, és i serà una ciutat solidària”. Així ha esmentat l’emergència social a la ciutat (“tenim el deure de garantir la dignitat de tots els que viuen a la nostra ciutat; “la nostra prioritat número u és lluitar contra l’emergència social”). Fernàndez ha assegurat que cal apostar més per l’educació i la formació, recordant que Sabadell és una ciutat universitària (“tenim la UAB i l’ESDi i ho hem d’aprofitar”). Ha fet relació també a la situació de la sanitat pública i en relació a la corrupció ha assegurat que “podem parlar-ne en passat a Sabadell però per recuperar la confiança cal personar-se com acusació particular al cas Mercuri”).

La recepció es va dur a terme a Torreguitart. Autor: David B.
La recepció es va dur a terme a Torreguitart. Autor: David B.

En plana purament política, sense referències directes a les eleccions al Parlament del 27 de setembre, Fernàndez només ha volgut defensar la normalitat de que Sabadell tingui un alcalde independentista. “Un alcalde que expressa la seva opiníó però respecta l’opinió de tothom és un alcalde de tots”, ha mantingut.

Poca presència ciutadana

Unes 300 persones han assistit a la recepció. Entre ells, representants dels partits polítics, entitats i cossos de seguretat (Policia Municipal, Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil) presents a Sabadell.

El format obert a la ciutadania, poc anunciat, no ha suposat un increment en el número de sabadellencs que s’han acostat a la recepció. Només alguns veïns i curiosos de Torreguitart han aturat la seva qüotidianitat per escoltar durant uns minuts el discurs de l’alcalde de Sabadell, alguns des de les finestres dels seus pisos.

Molt lluny d’un passat no tan remot, la recepció ha acabat amb un auster refrigeri amb olives, fruits secs i patates, així com refrescos i vi del Parc Agrari de Sabadell servit per l’Escola d’Hostaleria de Sabadell, amb seu al Vapor Llonch.

Foto portada: l’alcalde, Juli Fernàndez, amb els vuit portaveus municipals al darrere. Autor: David B.

Comments are closed.