Foto portada: la B-40, al seu pas per Terrassa.

La Generalitat assumeix que l’acord per la B-40 no es tancarà abans de les eleccions

El pacte entre Generalitat i govern central per a la construcció de la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa continua encallat; malgrat que fa mesos que es va superar la data límit marcada en la negociació dels pressupostos. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat aquest dimarts que el govern català té assumit que no assolirà un acord definitiu amb l’Estat sobre les obres de la B-40 al Vallès fins a, com a mínim, després de les eleccions del 23 de juliol.

Segons ha defensat Plaja, el fet que el govern espanyol “estigui en funcions” per la convocatòria electoral és un condicionant tan fort que no permet arribar a tancar un pacte definitiu. Això, ha dit, fa que actualment la negociació estigui aturada. Tot i això, Plaja ha matisat que el Govern “és allà mateix” i que manté el seu plantejament. Per tant, “les converses es poden reprendre en el moment que considerin des del ministeri”, diu.

El PSC veu el canvi a Territori com una oportunitat

Cal destacar que en les darreres hores s’ha produït un relleu en la conselleria de Territori, encarregada de les infraestructures. El sabadellenc Juli Fernàndez, que històricament s’ha oposat a la via, ha estat substituït per Ester Capella. En aquest sentit, Alícia Romero, portaveu del PSC, ha expressat recentment que “una nova consellera sempre obre l’esperança que pugui entomar aquests temes amb més diligència que l’anterior conseller”.

Foto portada: la B-40, al seu pas per Terrassa.