Foto portada: el fins ara conseller de Territori, Juli Fernàndez, el 8 de juny, al saló SIL de Barcelona. Font: @julifernandez via Twitter.

Fernàndez, rellevat com a conseller de Territori

La reformulació del Govern de la Generalitat deixa fora el conseller sabadellenc Juli Fernàndez, fins ara conseller de Territori. Vuit mesos li ha durat el càrrec, ja que va ser nomenat el passat mes d’octubre a causa de la sortida de Junts per Catalunya del govern català. Fernàndez seguirà com a diputat d’ERC al Parlament.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest matí els canvis al govern català. La fins ara consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, serà la número 2 d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés. I el president, Pere Aragonès, ha aprofitat el moviment per remodelar el govern. Entre els canvis que s’han anunciat hi ha la sortida del conseller de Territori, el sabadellenc Juli Fernàndez. En la seva intervenció, Pere Aragonès ha dedicat als consellers sortints paraules d’agraïment:

“Agraeixo de tot cor l’esforç, la dedicació i el treball conjunt que hem fet”. En el cas de Fernàndez, per “afrontar canvis profunds en les polítiques d’habitatge del nostre país”. Ara cal “consolidar” la política d’habitatge, ha dit Aragonès.

En la compareixença, Aragonès no ha dit paraula sobre la Ronda Nord, B-40 o Quart Cinturó, de la que Fernàndez n’és opositor malgrat l’acord pressupostari amb el PSC per desencallar la construcció d’aquesta carretera. Fernàndez era l’únic conseller del Govern que seguia com a diputat, càrrec que ara reprendrà. El seu darrer acte com a conseller ha estat acompanyar Aragonès a Montserrat aquest diumenge per commemorar el vintè aniversari del cremallera.

El tercer conseller sabadellenc de la història (després de Xavier Bigatà durant el pujolisme i Lourdes Ciuró amb Pere Aragonès) haurà durat en el càrrec poc més de vuit mesos. Fernàndez serà substituït per Ester Capella a Territori.

Juli Fernàndez

De professió farmacèutic i nascut l’any 1976, Fernàndez ja acumula una llarga trajectòria política. Va ser director general de Joventut al segon tripartit, el presidit per José Montilla. L’any 2011 es va presentar per primer cop com alcaldable a Sabadell. Va quedar fora del ple. Quatre anys després va entrar-hi de cap a l’alcaldia al convertir-se en l’home de consens de les esquerres locals. Quan va ser substituït per Maties Serracant a l’alcaldia, va ser nomenat delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, amb Quim Torra com a president mentre era tinent d’alcalde de Serracant. Al 2019 va obtenir els millors resultats de la història per ERC a Sabadell. Set regidors que van ser insuficients per generar una majoria alternativa i evitar l’alcaldia de Marta Farrés. L’estiu de 2020, va deixar el ple. L’any següent va ser escollit diputat al Parlament.

Foto portada: el fins ara conseller de Territori, Juli Fernàndez, el 8 de juny, al saló SIL de Barcelona. Font: @julifernandez via Twitter.