Boye, sobre la sentència del TJUE: “A Espanya diuen que han guanyat, però han perdut”

Gonzalo Boye, el conegut advocat de Carles Puigdemont i Laura Borràs, ha assistit aquest dimecres a un acte organitzat per Junts per Sabadell al Centre Cívic de Can Balsach. L’expert en Dret Penal i Internacional ha explicat les conseqüències de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) respecte a les euroordres dels polítics independentistes.

Cap cadira buida al Centre Cívic de Can Balsach per escoltar a l’advocat Gonzalo Boye. Prop de dos centenars de persones -187, segons l’organització- s’han reunit a la sala auditori del recinte, on el jurista xilè ha explicat els trets que considera més importants de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que afecta els polítics independentistes.

L’acte ha estat presentat pel candidat a l’alcaldia de Junts per Sabadell, Lluís Matas, que ha introduït Boye. També han estat presents entre el públic algunes figures importants del partit a nivell local. La més destacada, l’exconsellera de Justícia Lourdes Ciuró. El regidor Francesc Baró també ha participat amb unes paraules breus dirigides al lletrat.

Secretisme respecte a l’estratègia de defensa de Borràs

Respecte al judici iniciat contra Laura Borràs, presidenta suspesa del Parlament, per prevaricació i falsedat documental, l’advocat ha declarat que no donaran cap pista sobre la futura estratègia de defensa.

“La pròxima setmana començarà el judici i veurem algunes de les coses que hem anat apuntant”, ha dit Boye, que ha matisat que han canviat l’estratègia de defensa després que l’anterior es conegués públicament i perjudiqués els seus interessos. “Els primers sorpresos vam ser nosaltres, però no serem els últims”, ha conclós sobre la causa.

Valoració positiva de la sentència europea

En referència a la sentència del TJUE sobre les euroordres i la petició d’extradició d’alguns líders independentistes, Boye ha assegurat que són positives pels seus interessos. “A Espanya deien que havien guanyat i sembla que han perdut; van dir que cursarien una euroordre i no n’he vist cap des que va sortir la sentència”, ha explicat l’advocat de Puigdemont.

Possible tornada de Puigdemont

Per altra banda, el jurista també ha parlat sobre les conseqüències d’un possible retorn de Carles Puigdemont a Catalunya. “Hi ha risc d’empresonament, però no es el mateix que et disparin amb armilla antibales que sense. El President sap que existeix aquest risc, però estem convençuts perquè hem fet un treball per convertir això en un tema europeu i que es deixés de veure com un problema intern”, ha explicat Boye a l’auditori.

Foto de portada: Gonzalo Boye i Lluís Matas durant l’acte a Can Balsach. Autor: Jordi M.

Comments are closed.